ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (שלישי) לראשונה לניסיונות הפיוס בעזה בין חמאס לפת"ח: בישיבת סיעת הליכוד במעלה אדומים הבהיר נתניהו כי ישראל דורשת הכרה במדינה יהודית כחלק מכל תהליך שלום. "אנחנו מצפים מכל מי שמדבר על תהליך שלום להכיר במדינת ישראל וכמובן להכיר במדינה יהודית", אמר נתניהו - לאחר שישראל אפשרה לראש הממשלה הפלסטיני חמדאללה לעבור לעזה אך נמנעה מהצהרות בנושא.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ראש הממשלה הוסיף: "איננו מוכנים לקבל פיוסים מדומים שבהם כביכול הצד הפלסטיני מתפייס על חשבון הקיום שלנו". עוד הבהיר נתניהו במהלך הישיבה: "מי שרוצה לעשות פיוס כזה, ההבנה שלנו היא פשוטה מאוד: תכירו במדינת ישראל, תפרקו את הזרוע הצבאית של חמאס, נתקו את הקשר עם אירן שקוראת להשמדתנו ועוד כהנה וכהנה. יש דברים מאוד ברורים וגם הדברים האלה נאמרים בצורה ברורה".
לפני ישיבת הסיעה, נתניהו ערך סיור במעלה אדומים עם ח"כ דוד אמסלם וראש העיר בני כשריאל, ובמהלך הסיור הצהיר: "אני מכריז בזה על תנופת פיתוח מועצמת במעלה אדומים. אנחנו נבנה כאן אלפי יחידות דיור. אנחנו נוסיף את אזורי התעשייה וההרחבה הדרושה כדי לאפשר לפיתוח מואץ של המקום הזה. המקום הזה יהיה חלק ממדינת ישראל". נתניהו ציין כי הוא "תומך בחוק של ירושלים רבתי, שיאפשר לירושלים ולבנותיה להתפתח בהרבה מאוד בחינות. זאת בשורה גדולה וחשובה".
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, התייחס גם הוא להסכם הפיוס ותקף את שני הצדדים. "תהליך 'הפיוס' הוא תרגיל של הרש"פ לשפר את מעמדה הבינ"ל והפנימי תוך כדי הלבנת האופי הטרוריסטי של חמאס", טען השר. "הרש"פ מעבירה תשלום משכורות למחבלים וקוראת בתי ספר על שם רוצחי אזרחים ישראלים וכעת היא רוצה אחדות עם חמאס מבלי שהפסיק את פעילות הטרור נגד ישראל. כוונותיו של אבו מאזן ייבחנו על ידי מעשים - הפסקת התשלומים למחבלים ופירוק הזרוע הצבאית של חמאס- ולא על ידי הצהרות ריקות מתוכן".
ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה ניהל הבוקר פגישת קבינט בעזה, כחלק מהמגעים לפיוס בין הפת"ח לחמאס. נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן הגיב למאמצים ואמר בריאיון לטלוויזיה המצרית: "אין מדינה פלסטינית ללא פיוס ואחדות". ראש הממשלה הפלסטיני חמדאללה אמר "אנחנו שוב בעזה כדי להתגבר על המכשולים ולפתוח את הדלת לתקווה ואחדות". חמדאללה הוסיף כי "אנחנו ניתן לממשלת האחדות הלאומית את הסיכוי לקחת אחריות ולשרת את כל העם הפלסטיני, על כל פלגיו".
בתוך כך מתחו בחמאס ביקורת על החלטת אבו מאזן להמתין לתוצאות השיחות לפני הסרת הסנקציות על עזה: "העיכוב לא מוצדק, הממשלה בעזה עומדת בהתחייבויותיה", אמר דובר חמאס פאוזי ברהום, "אין תירוץ לעיכוב או למהלכים שחותרים תחת הניסיון להקל בסבל של אנשי עזה".