בסוכנות הידיעות "אי.פי" דווח בסוף השבוע כי ממשל טראמפ הודיע לרשות הפלסטינית שהוא שוקל לסגור את המשרדים שלה בוושינגטון, זאת לאור הניסיון להעמיד את ישראל ואזרחים ישראלים למשפט בבית הדין הפלילי הבינלאומי. ברשות הפלסטינית הגיבו בזעם והזהירו מ"השלכות חמורות". בישראל, מנגד, מגדירים את הנושא כ"רגיש ומשמעותי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שרי ממשלת ישראל התבקשו על ידי לשכת ראש הממשלה נתניהו לא להתראיין בנוגע להודעה של הבית הלבן. מלשכת ראש הממשלה נמסר: "מדובר בחוק אמריקני. אנו מעריכים את ההחלטה ומצפים להמשך עבודתנו עם ארה"ב לקידום השלום והביטחון באזור".
נביל אבו רודיינה, דוברו של אבו מאזן, אמר כי הצעד האמריקני המתוכנן מהווה "צעד חסר תקדים" בהיסטוריה של יחסי ארה"ב והרשות הפלסטינית. "יהיו לכך השלכות חמורות על תהליך השלום ויחסי ארה"ב והעולם הערבי", הוסיף אבו רודיינה. קודם לכן נמסר ממשרד החוץ של הרשות הפלסטינית כי "העם הפלסטיני לא ייכנע לסחיטה".
סאיב עריקאת, מתווך בכיר ברשות הפלסטינית, איים הערב לנתק את התקשורת בין הרשות הפלסטינית לממשל טראמפ אם המהלך ייצא לפועל. לדבריו, ההחלטה היא "לא נבונה ובלתי מתקבלת". עוד האשים עריקאת את ממשל טראמפ בכניעה ללחץ מצד נתניהו, והוסיף: "הפלסטינים מנסים לפעול בשיתוף פעולה כדי להשיג את ההסכם האולטימטיבי".
בעקבות תמיכת הרשות בחקירת ישראלים בחשד לפשעים כנגד פלסטינים, עשוי לאבד אש"ף את היכולת להחזיק במשרדים בבירה האמריקנית, זאת בעקבות חוק שחוקק בקונגרס. גורם במחלקת המדינה הוסיף כי מנהיגי הפלסטינים חצו את הגבול בהערותיהם.
כעת הכדור עובר לידיו של הנשיא דונלד טראמפ שבאפשרותו למנוע את סגירת המשרדים. לנשיא יש 90 יום לבחון האם הפלסטינים מנהלים "משא ומתן ישיר ובעל משמעות עם ישראל", כפי שדורש החוק.
אם יקבע הנשיא כי הפלסטינים אכן עומדים בתנאים שהחוק מציב, המשרדים של אש"ף בוושינגטון יישארו פתוחים. בסוכנות הידיעות ציינו כי הגורמים הרשמיים איתם דיברו ואשר אישרו להם את הידיעה, לא קיבלו אישור לדבר באופן פומבי ולכן ביקשו להישאר אנונימיים.
ירון אברהם השתתף בהכנת הידיעה.