ראש הממשלה שב ותוקף את ארגוני זכויות האדם: בפוסט שהעלה הערב (ראשון) נתניהו לעמוד הפייסבוק שלו הוא תקף את הארגונים הפועלים בשטחים על "שתיקתם" על כך ש-4 פלסטינים שהגיעו לבקר בסוכה שהוקמה בהתנחלות אפרת כמחווה של שלום ורצון טוב, נעצרו על ידי הרשות הפלסטינית זמן קצר לאחר הביקור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"לפני ימים ספורים ביקרו מספר פלסטינים בסוכתו של ראש מועצת אפרת עודד רביבי", כתב נתניהו בעמוד הפייסבוק שלו. "הם באו לכבד את חג הסוכות ואת שכניהם היהודים, והם כובדו באירוח כמיטב המסורת".
"המבקרים הללו לא עשו רע לאיש. אבל כששבו מהביקור נעצרו ארבעה על ידי הרשות הפלסטינית. לדברי בכירים ברשות, הם עתידים להישפט ולהיכלא בגין הפשע של 'נורמליזציה עם ישראל'", ציין נתניהו. "היכן זעקת ארגוני זכויות האדם? היא איננה. למרבה הבושה, הארגונים הללו שותקים".
"השתיקה הזו לא חדשה ולא מפתיעה. הרי הארגונים הללו שותקים גם כשברשות הפלסטינית משלמים משכורות למשפחות מחבלים, מפארים את הרוצחים וקוראים על שמם רחובות וכיכרות".
"הארגונים הללו מוכיחים שוב שאין להם עניין בזכויות אדם, אלא רק בהכפשת ישראל והוצאת דיבתה רעה בעולם. הם משתמשים באידאל החשוב של זכויות אדם ככלי פוליטי לניגוח ישראל. אני קורא לקהילה הבינלאומית לפעול לשחרור את הפלסטינים החפים מפשע, שכליאתם היא עדות נוספת לסרבנות השלום הפלסטינית".
הצעת חוק חדשה: על ישראלים ייאסר לקרוא לסנקציות על מדינתם
בשבוע שעבר, תקף נתניהו בחריפות את הופעתו של נציג ארגון "בצלם" במועצת הביטחון של האו"ם, בה האשים כי "מדיניות ישראל בשטחים אכזרית", וכתב שמדובר ב"ארגון קיקיוני והזוי שהצטרף למקהלת ההכפשות נגד ישראל". נתניהו אף הודיע שעם כינוס מושב הכנסת הוא יפעל לשינוי חוק השירות הלאומי, כך שלא יהיה ניתן לבצע שירות לאומי בארגון "בצלם".
אמש פרסמנו לראשונה כי יו"ר הקואליציה דוד ביטן יוזם הצעת חוק שתאסור על ישראלים לקרוא לסנקציות על מדינת ישראל במוסדות בינלאומיים. לחדשות 2 נודע כי לאחר ש"בדק היתכנות משפטית" לשלילת אזרחותו של מנכ"ל "בצלם" חגי אלעד וגילה כי הדבר בלתי אפשרי - פונה ח"כ ביטן להליך חקיקה אחר מיד עם פתיחת מושב הכנסת בעוד כשבוע.
הצעת החוק שצפוי להגיש ביטן תאסור על ישראלים להופיע בפני מוסדות בינלאומיים בעלי סמכויות אופרטיביות, דוגמת מועצת הביטחון של האו"ם - ולדרוש הטלת סנקציות על ישראל. מי שיעבור על החוק צפוי לאבד את אזרחותו. "החוק אינו מהווה פגיעה בחופש הביטוי", אמר ביטן למקורביו, "שכן עדיין יתאפשר לאותם ישראלים לפעול באפיקים אחרים ולומר את עמדתם בעולם".
המתקפה על ארגון "בצלם", מאז דבריו של המנכ"ל חגי אלעד באו"ם, הגיעה אתמול לשיאה, כשביטן הצהיר כי הוא בוחן משפטית את האפשרות לשלול את אזרחותו של אלעד. בארגון זכויות האדם מיהרו להגיב בתקיפות וכינו את ביטן "שלוחו של נתניהו". יו"ר מרצ זהבה גלאון הגיבה בזעם: "עונת הציד החלה".
ביטן חשף בתכניתו של חיים אתגר "מה אתם אומרים" כי הוא בוחן משפטית אפשרות לשלילת אזרחותו של אלעד. ביטן אמר כי "מעשיו של אלעד במועצת הביטחון, שם קרא לחברות המועצה לנקוט בפעולה אקטיבית נגד המדינה הנם בגדר הפרת אמונים בוטה של אזרח ישראלי כלפי המדינה וככזה ראוי לו שימצא אזרחות אחרת".