נשיא ארה"ב ברק אובמה לא יפעל על מנת לאפשר למרגל היהודי-אמריקני ג'ונתן פולארד לעלות לישראל בתום ריצוי מאסרו - כך אומרים בכירים בממשל האמריקני ל"וושינגטון פוסט". על פי תנאי השחרור של פולארד, הוא נדרש להישאר בארה"ב בחמש השנים הקרובות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
פולארד צפוי להשתחרר עד סוף החודש לאחר 30 שנים בכלא האמריקני. לנשיא ארה"ב ישנה אפשרות להשתמש באופן חריג בסמכותו על מנת לאפשר לו לעלות לישראל, אך על פי הפרסום אין בכוונתו להתערב. פולארד עצמו כבר נערך באמצעות מקורביו לימים שאחרי המאסר, וכבר מצא מקום מגורים ועבודה בניו יורק.
הפרסום מגיע לאחר הפגישה בין נתניהו לאובמה בוושינגטון אמש, פגישה שהוגדרה "מהטובות ביותר בשנים האחרונות" על ידי ראש הממשלה עצמו. עם זאת נתניהו, שנשאל על ידי כתבים באשר לסוגייה, סירב להתייחס לנושא, שהפך בשנים האחרונות לאחד מסלעי המחלוקת בין הממשל בוושינגטון לזה בירושלים.
רק בשבוע שעבר התייחס בן רודס, אחד מיועציו הבכירים של הנשיא אובמה לנושא, כשאמר כי "הוא לא יופתע אם נתניהו יעלה את סוגיית פולארד במהלך ביקורו בבית הלבן". הגורמים בממשל סירבו לומר אם הסוגיה אכן עלתה אמש במהלך הפגישה, אך ציינו כי "עמדתו של הנשיא לא השתנתה".
לדברי רודס, הנשיא אובמה הקפיד במהלך שנות כהונתו לשמור על עמדה עקבית לפיה הוא אינו מתערב בהליך המשפטי של כל אסיר. "הנשיא הבהיר כי הוא רוצה שהוא (פולארד) יקבל יחס שווה על פי החוק, כפי שצריך להיות עם כל אדם", הדגיש היועץ הבכיר, שהוסיף כי הוא מודע לחשיבות הנושא לשיח בישראל.
פולארד, אזרח אמריקני אשר שימש כיועץ חיצוני לצי ארה"ב נעצר בשנת 1985 לאחר שהעביר מסמכים רגישים למפעיליו בישראל. הוא הורשע במסגרת הסדר טיעון שנחתם עמו בריגול למדינה ידידותית ונכלא לתקופה המקסימלית. במשך השנים נמנעה ישראל מלהכיר בו, עד שבשנת 1996 ניתנה לו אזרחות. ישראל הפצירה בעשורים החולפים בפני הממשל להקדים את שחרורו, אך נענתה פעם אחר פעם בשלילה. בחודש הבא הוא צפוי לצאת לחופשי לאחר 30 שנה.