אחרי המחלוקות עם ארה"ב סביב נאומו באו"ם, הגיע הערב (רביעי) ראש הממשלה בנימין נתניהו לבית הלבן לפגישה עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה, שבמהלכה דנו השניים במגוון נושאים בוערים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני שנפגשו בארבע עיניים נשאו שני המנהיגים הצהרה משותפת לכלי התקשורת ואובמה התייחס בדבריו גם למערכה נגד ארגון דאע"ש. "נדבר על הדרכים שבהם ארצות הברית פועלת להריסתו של דאע"ש, על הקמת הקואליציה לא רק לפעולה צבאית. דאע"ש הרגו יותר מכל בני דת אחרת". על כך השיב לו נתניהו: "ישראל תומכת לחלוטין במאבקך בדאע"ש".
אובמה ציין כי ידון עם נתניהו גם על תכנית הגרעין של אירן: "זו עדיפות עליונה לא רק לארצות הברית, אלא לעולם כולו". נתניהו מצדו, אמר כי "אסור לתת לאירן אפשרות להישאר ככוח גרעיני. אני מקווה שתחת מנהיגותך תימנע מהם האפשרות להגיע לגרעין".
שני המנהיגים ישוחחו גם על הסכסוך הישראלי-פלסטיני. "אני מחויב לחזון שתי המדינות לשני עמים על בסיס הכרה הדדית והבנות מבטון בנושא הביטחוני", אמר נתניהו, לאחר שבמהלך נאומו בעצרת האו"ם כלל לא הזכיר את צמד המילים. לדבריו, "בסיטואציה החדשה במזרח התיכון צריך לעבוד קשה מאוד כדי לקדם את הפתרון ולחשוב מחוץ לקופסה".
אובמה הדגיש כי "הסטטוס-קוו במזרח התיכון חייב להשתנות כך שביטחונה של ישראל יישמר והטרגדיה של העם הפלסטיני, שבמסגרתה נהרגים ילדים, תימנע".
בינתיים, בזמן הפגישה בין המנהיגים, הגישו הפלסטינים הצעת החלטה למועצת הביטחון של האו"ם הקובעת את נובמבר 2016 כיעד לנסיגה של ישראל מהשטחים לקווי 67'. צעד זה בא אחרי הצהרתו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בעצרת האו"ם כי יבקש ממועצת הביטחון לקבוע דד ליין לנסיגה ולקבוע עקרונות יסוד לשיחות עם ישראל.
שבעה חודשים עברו מאז נפגשו בפעם האחרונה ראש הממשלה והנשיא האמריקני ואחרי המחלוקות האחרונות נראה כי יש פערים משמעותיים בין הצדדים בסוגיות השונות. גורמים בלשכת נתניהו הציגו את הנושא האירני כעיקרי, בעוד האמריקנים דווקא רואים בסוגיה הפלסטינית כנושא הבוער שעל סדר היום.
בממשל האמריקני לא אהבו את העובדה שנתניהו לא הזכיר את פתרון שתי המדינות בדבריו באו"ם ובנאום שנשא אתמול בפני ראשי הקהילות היהודיות בניו יורק, וגם ניכר שאין הסכמה על ההשוואה שערך פעם אחר פעם בביקור בין דאע"ש לחמאס.
הלילה נפגש נתניהו עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון ודן עמו בנושאים המדיניים. במהלך פגישתם הלין נתניהו בפני באן כי באו"ם קיימת הטיה נגד ישראל וכן על כך שוועדת הבדיקה שהוקמה על ידי מועצת זכויות האדם לא תיבחן את שימוש שביצע חמאס במתקני האו"ם במהלך מבצע "צוק איתן", כך דווח ב"קול ישראל".