שעות ספורות לאחר גל ההחלטות המדיניות נגד ישראל, ובראשן ההכרה העקרונית של הפרלמנט האירופי במדינה פלסטינית, הגישו הלילה (חמישי) הפלסטינים למועצת הביטחון את הצעתם לסיום הסכסוך. המאמצים הישראלים לבלימת ההצעה, לפיה על הכיבוש הישראלי להסתיים בתוך כשנתיים במקביל לקביעת תאריך יעד להקמת המדינה הפלסטינית, לא צלחו - וכעת נותר לראות האם ארצות הברית תפעיל את זכות הווטו שלה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את טיוטת ההצעה הגישה עבור הפלסטינים ירדן. נציג הרשות הפלסטינית באו"ם, ריאד מנסור, הודה למדינות אירופה וערב על תמיכתן במהלך ואותת כי הפלסטינים לא יתעקשו על קיום הצבעה מהירה בנושא, זאת במטרה לאפשר התדיינות נוספת.
"נוסיף לדון עם כל הצדדים ולא נסגור את הדלת בפני משא ומתן עתידי" אמר מנסור. "אנו מוכנים לדבר עם כל מי שמוכן לעבוד יחד איתנו על מהלכים משמעותיים" הוסיף.
בדיון בפרלמנט האירופי על שאלת ההכרה במדינה פלסטינית שנערך אתמול (רביעי) בשטרסבורג, החליטו החברים על הכרה עקרונית במדינה פלסטינית. 498 חברים הצביעו בעד, 88 בלבד התנגדו ו-111 נמנעו. אמנם מדובר בהחלטה סמלית בלבד שאינה מחייבת. המהלך הפלסטיני קיבל רוח גבית נוספת לאחר שבית הדין של האיחוד האירופי הוציא את חמאס מרשימת ארגוני הטרור.
"ההנהגה הפלסטינית קיבלה החלטה ללכת למועצת הביטחון ביום רביעי ולהצביע על החלטה לסיום הכיבוש", אמר מוקדם יותר השבוע בכיר הרשות הפלסטינית וואסל אבו יוסף לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP.
"אנו מעוניינים בהחלטה ברורה ובעלת עקרונות מוגדרים", הוסיף סאיב עריקאת. "יש לקרוא למדינה פלסטינית בגבולות 67' שבירתה ירושלים, שחרור כל האסירים והכרזה על ההתנחלויות כבלתי חוקיות". בימים האחרונים הפיצה ירדן בקרב החברות במועצת הביטחון טיוטת החלטה הקוראת לישראל לסגת מהשטחים הכבושים עד לנובמבר 2016.
גורמים בישראל הביעו תקווה כי ארצות הברית תטיל וטו על כל החלטה במועצת הביטחון שתכלול לוח זמנים מוגדר לנסיגה מהשטחים, אך בכיר אמריקני אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי בוושינגטון טרם התקבלה החלטה כיצד לנהוג.