מועצת הביטחון של האו"ם תצביע הלילה על ההצעה שהגישו הפלסטינים לסיום הכיבוש, ונציגי הרשות טוענים כי השיגו את הרוב הדרוש של תשע חברות כדי לאשר את הצעת ההחלטה, שלפיה ייצאו כל הכוחות הישראליים מהשטחים תוך שנתיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בין התומכות בהצעה הפלסטינית, כך לטענת גורמים במשלחת הרשות לאו"ם, גם צרפת ולוקסמבורג. על פי ההצעה שהגישו הפלסטינים אמש למועצת הביטחון, תידרש ישראל לסיים את הכיבוש בשטחי הרשות עד 2017 בהתבסס על גבולות 67'.
על פי ההערכות, ההצעה צפויה להיבלם על ידי בריטניה שתצביע נגד אישורה ועל ידי ארה"ב שתשתמש בזכות הווטו שלה. גורמים מדיניים סבורים, כי למרות טרפוד ההצעה, עצם הדיון בה עלול להביך את ישראל.
ארה"ב: ההצעה לא מקדמת את המטרה
אתמול פרסמה מחלקת המדינה האמריקנית הודעה ואמרה כי ההצעה הפלסטינית אינה עונה על צורכי הביטחון של ישראל. "ההצעה לסיום הכיבוש הישראלי לא מקדמת את המטרה", נכתב.
מועצת הביטחון היא הזרוע הביצועית של האו"ם ולה סמכויות שאין למליאת הארגון, אותה מליאה שהכירה במדינה פלסטינית בעבר. בכדי שההצבעה תעבור, יש צורך בתשעה קולות של חברות מועצת הביטחון.
לצד התאריך לסיום "הכיבוש" בשנת 2017, ההצעה הפלסטינית כוללת תאריך יעד להקמת המדינה הפלסטינית העצמאית בגבולות 1967 כשמזרח ירושלים תוכרז כבירה, הפסקת בנייה בהתנחלויות ושחרור אסירים הפלסטינים.