חיזוק דיפלומטי נוסף לאבו מאזן: סגן שר החוץ הרוסי הודיע היום (ראשון) כי ארצו תתמוך בבקשה הפלסטינית להכרה בינלאומית כמדינה, ולא רק כרשות. סגן השר, מיכאיל בוגדנוב, הסביר כי רוסיה "תתמוך בכל יוזמה של הפלסטינים כחברים".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני לא רואה שום סיבה לדחיית הבקשה הפלסטינית שמבקשת לדון בזה באו"ם", הוסיף. "אנו אומרים לפלסטינים - אתם יודעים טוב יותר מאיתנו מה אתם צריכים ואיך להשיג את זה". עוד הדגיש הדיפלומט הבכיר כי הממשל הרוסי "סבור שהטענה הפלסטינית הוגנת: לאנשים יש זכות לממשל עצמי ולהקים את המדינה שלהם".
במקביל לדברי הבכיר הרוסי, מדינות נוספות נרתמו לשיקום עזה: קטאר הצהירה בוועידה הבינלאומית הנערכת בקהיר כי תתרום מיליארד דולרים לצורך שיקום ופיתוח הרצועה בעקבות מבצע "צוק איתן". ארצות הברית הודיעה עוד בצהריים כי תעביר 212 מיליון דולרים לרצועה, ולאחריה הודיעו גרמניה ובריטניה כי יתרמו יחד 95 מיליון דולרים לצורך השיקום: "איננו יכולים לתת לאנשי עזה לשקוע לייאוש", הסביר שר החוץ הגרמני פרנק-וולט שטיינמייר.
לבני: "צריך ליזום מהלך מדיני"
שרת המשפטים והשרה הממונה על המשא ומתן המדיני, ציפי לבני, הגיבה לוועידת השיקום אליה לא הוזמנה ישראל וטענה כי בפני ישראל ניצבת החלטה: "או שנשפיע על הדברים שחשובים לעתיד שלנו, או שידברו עלינו ויחליטו בשבילנו, בלעדינו". לדברי לבני, "אפשר גם אחרת: שיתוף פעולה ישראלי ביטחוני, כלכלי ומדיני עם מדינות האזור כן אפשרי, אבל רק אם ניזום מהלך מדיני מול הפלסטינים. מהלך שהוא אינטרס מובהק שלנו".
מזכיר המדינה האמריקני קרי קרא במהלך דבריו בוועידה בקהיר לחידוש השיחות בין ישראל לרשות הפלסטינית: "מהוועידה הזו צריך לצאת לא רק כסף, אלא מחויבות מחודשת מצד כולם לפעול לשלום שעונה לשאיפות של כולם - הישראלים, הפלסטינים וכל תושבי האזור".
קרי שב והדגיש את "מחויבותו המלאה של הנשיא אובמה ושלי ושל ארצות הברית לנסות ולהגיע לשלום". לדבריו, "כל דבר אחר יהיה פלסתר, ולא פתרון ארוך-טווח. כל אפשרות אחרת תחזק את הסטטוס קוו הבלתי נסבל ובלתי יציב שאנחנו חיים בו".