באזור יהודה ושומרון ישנו זיהום סביבתי קשה, כשהמזהמים הגדולים ביותר הם הפלסטינים. בעקבות כך, מנסה ממשלת גרמניה לקדם בשנים האחרונות הקמה של מטמנה, אתר לאיסוף פסולת, על שם אס"פ רמון. אולם בעקבות התנאי שהציבה, לפיו המקום ישמש פלסטינים בלבד, עצר השר אלקין את המיזם.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המטמנה אמורה לקום בבנימין, אזור בו יש כ-70 אתרי פינוי פיראטיים, מרביתם של פלסטינים. הגרמנים מוכנים להעביר להקמתו יותר מעשרה מיליון יורו, לדבריהם המקום אמור לשמש פלסטינים בלבד משום שהם עוזרים לישויות מתפתחות ולא למדינות מפותחות כמו ישראל.
הנושא הזה כבר אושר בעבר, אולם השר אלקין עצר את המיזם והתנה אותו במידה וישמש גם יהודים. גרמניה מצידה הציבה אולטימטום לפיו אם ישראל לא תשנה את דעתה עד הראשון באוקטובר - הכסף לא יועבר.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה: "מדיניות המשרד להגנת הסביבה (כמו גם של גרמניה) היא לא לאשר יותר אתרי הטמנת פסולת חדשים בגלל הנזק שההטמנה גורמת לסביבה. בגלל המצב הירוד של הטיפול בפסולת ביו״ש המשרד מוכן היה לאשר מספר מצומצם של אתרי הטמנה, מבדיקה מקצועית שנעשתה עולה שמספיקים שלושה אתרים בכל יו״ש כדי לענות על צרכי הציבור הפלסטיני והציבור הישראלי גם יחד. שני אתרים כאלה כבר פועלים לכן אין זה סביר כי לא תינתן העברת פסולת של ההתיישבות הישראלית לאתר המתוכנן ליד מכמש, המשרד הציע לגרמניה, בהתחשב במגבלות כללי הסיוע הגרמני, להקים באתר רמון שני אתרי הטמנה: אחד במימון גרמני לפלסטינים ואחד במימון ישראלי להתיישבות. לצערנו עד היום לא קיבלנו תשובה מהגרמנים להצעה הזאת".
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/