הפלסטינים הגישו אמש (שישי) תלונה לבית הדין הבינלאומי בהאג נגד ארצות הברית על העברת השגרירות בישראל לירושלים ודרשו להורות לאמריקנים להחזיר אותה לתל אביב. לטענתם, המהלך מפר אמנה בינלאומית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לטענת הרשות הפלסטינית, העברת השגרירות לירושלים נוגדת אמנה שנחתמה בווינה בשנת 1961, לפיה על מדינות למקם את השגרירות רק בטריטוריה שנמצאת בריבונותה של המדינה המארחת. הפלסטינים טוענים שישראל אמנם שולטת באופן צבאי בעיר, אך בעלותה על ירושלים מוטלת בספק.
בחודש דצמבר האחרון הורה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להעביר את השגרירות מתל אביב לירושלים ובחודש מאי המהלך יצא לפועל. הפלסטינים דרשו מבית המשפט להורות לארצות הברית לחזור בה מהחלטתה.
בתוך כך, ראש הממשלה נתניהו התראיין לרשת CNN האמריקנית ואמר כי ייבחן את תוכנית השלום של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בראש פתוח: "אני תמיד אומר שאני מוכן לבחון הצעות שלום שארה"ב מגישה".
כשנתניהו נשאל האם הוא מוכן לאשר מחדש את הצהרותיו על נכונות להגיע לפתרון שתי המדינות אמר ראש הממשלה שגילה כי "אם אתה משתמש בתוויות לא תגיע רחוק מדי, כי אנשים שונים מתכוונים לדברים שונים כשהם אומרים 'מדינות'. אז במקום להתעסק בתוויות אני רוצה לדבר על המהות".
אבו מאזן: "ירושלים אינה למכירה"
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן עלה ביום חמישי האחרון על במת העצרת הכללית של האו"ם והגיב לדברי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. "ירושלים אינה למכירה. וזכויות העם הפלסטינים אינן למכירה", אמר ותקף את ארה"ב: "לא יכולה להיות מתווכת בסכסוך - היא מוטה לצד אחד".
"אנחנו נמשיך לשמור על השלום, כי אנחנו רוצים בשלום", הוסיף יו"ר הרשות. "עמנו הוא עם השלום וגם אלוהים רוצה בשלום.
בימים הללו, משנה שעבר, כשעמדתי כאן ודיברתי על השאיפה לעצמאות במקום הכיבוש על ידי ישראל ולבניית מוסדות עצמאיים שלנו".
"בנובמבר 2017 ממשל טראמפ העביר החלטה ולפיה ירושלים היא הבירה של ישראל והעביר את השגרירות לירושלים", תקף יו"ר הרשות. "הוא הוריד מסדר היום את ההתיישבות ביהודה ושומרון. כל ההחלטות הללו הפחידו את הפלסטינים והן נגד החלטות האו"ם לאורך השנים".
ארה"ב: "משרדי אש"ף בוושינגטון ייסגרו"
המהלך הפלסטיני מגיע על רקע מתיחות עם הממשל האמריקני. לפני כשלושה שבועות ארצות הברית הודיעה על סגירת הנציגות הרשמית של הארגון לשחרור פלסטין (אש"ף) בוושינגטון. הצעד מגיע בתגובה לסירובם של הפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן וכן בתגובה על הניסיונות הפלסטיניים לקדם חקירה פלילית נגד ישראל בבית הדין הבין-לאומי בהאג.
בהודעת מחלקת המדינה נכתב: "הממשל החליט לאחר בחינה מעמיקה שמשרדי נציגות אש"ף בוושינגטון ייסגרו. אפשרנו לאש"ף לנהל את פעולותיו שתומכות בהשגת שלום אמיתי וממושך בין הישראלים לפלסטינים. אולם אש"ף לא פעל לקדם כל התחלה של משא ומתן ישיר ורציני עם ישראל. להיפך, הנהגת אש"ף גינתה את תוכנית השלום האמריקנית שהיא עדיין לא ראתה וסירבה לפעול עם הממשל האמריקני במסגרת מאמצי השלום".
עוד נכתב בהודעה: "בשל כך, ובהתאם לחששות הקונגרס האמריקני, הממשל החליט לסגור את משרדי אש"ף בוושינגטון בשלב זה. ההחלטה עומדת בקנה אחד גם עם דאגות הממשל והקונגרס בעקבות ניסיונות פלסטיניים לפתוח בחקירה נגד ישראל בבית הדין הפלילי הבין-לאומי".