שינוי עמדות באירן? לא כלפי ישראל: בכיר אירני דחה את הטענות של גורמים במערב לפיהן המשטר בטהרן "שינה כיוון ביחס לישראל", והצהיר כי אירן לא תשלים עם "הכיבוש והנישול של המשטר הציוני". במקביל, בנימין נתניהו המשיך בפעילות הדיפלומטית לסיכול ההסכם אך הצהיר כי ישראל אינה מתנגדת לכל תכנית גרעין אירנית - בתנאי שהיא למטרות אזרחיות בלבד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שר החוץ הבריטי פיליפ האמונד אמר בשבוע שעבר כי אירן הציגה "עמדה גמישה יותר" בכל הקשור לעימות עם ישראל. עלי עכבר ולייטי, יועצו הבכיר של המנהיג האירני העליון חמינאי לנושאים בינלאומיים, נשמע תקיף בפגישתו אתמול עם מנהיגים דתיים מפקיסטן וסתר את דברי האמונד: "אנחנו לא נכיר בישראל, לעולם לא".
"הם כובשים ומנשלים, ואנחנו לא נשלים עם המצב הזה - בניגוד למה שאומרים", הדגיש הבכיר. לדברי ולייטי, הניסיונות המערביים לגרום למדינות המוסלמיות להכיר בישראל נכשלו: "טוב שכך, מכיוון שהעם הפלסטיני צריך להמשיך להילחם עד שהשטחים ייכבשו מחדש".
בשבוע שעבר, לאחר ביקורו של האמונד, הצהיר משרד החוץ האירני כי לישראל "אין שום מקום בשיחות המדיניות עם בריטניה. אין שום שיחות עם המשטר הציוני". בכיר נוסף בפרלמנט האירני אמר כי ישראל "צריכה להיות מושמדת - זו הסיסמה הקבועה שלנו".
נתניהו: ההסכם מאפשר לאירן להרחיב את תשתית הגרעין
ראש הממשלה בנימין נתניהו המבקר באיטליה התייחס לעמדת ישראל כלפי אירן בפתח פגישתו עם ראש ממשלת איטליה מתיאו רנצי. "הברבריות של ארגון המדינה האסלאמית דאע"ש היא שלוכדת את תשומת הלב של העולם, ובצדק. אולם אני מאמין שאיום חמור פי כמה הוא האיום הנשקף מצדה של מדינה אסלאמית אחרת - המדינה האסלאמית של אירן - ובייחוד חתירתה אחר נשק גרעיני".
נתניהו הדגיש כי ישראל "אינה מתנגדת לתכנית גרעינית אזרחית באירן. אנו מתנגדים לתכנית גרעינית צבאית באירן. למרבה הצער, העסקה עם אירן מאפשרת לה לשמור ואף להרחיב תשתית גרעינית עצומה שהיא לחלוטין אינה הכרחית למטרות גרעין אזרחי, אולם היא חיונית לגמרי לייצור נשק גרעיני".
ראש הממשלה אף הזהיר כי "העסקה תאפשר לאירנים בתוך 13 שנה להחזיק בכמה צנטריפוגות שהם ירצו ולהעשיר כמה אורניום שהם ירצו לכל רמה שהם ירצו. הדבר יביא את המדינה האסלאמית של אירן העוסקת בטרור חובק עולם לסף ארסנל גרעיני שלם".