שבועיים לאחר חתימת הסכם הגרעין בין אירן והמעצמות, מתייחס היום (חמישי) ראש הממשלה בנימין נתניהו להשפעותיה של העסקה כלפי ישראל, ואמר כי זמן הפריצה ליצירת פצצת אטום ירד משמעותית בעקבותיה. "הסכם הפיקוח מחורר לחלוטין", ציין ראש הממשלה בתדריך שערך לכתבים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשיחה הבהיר נתניהו כי אין לו שום כוונה להפסיק להתריע בפני העולם על הסכנות בהסכם, שלדבריו מהווה סכנה קיומית לעולם. לטענתו, לפי ההסכם יש לאירן 24 יום להביע התנגדות לפיקוח על אתרים צבאיים חשודים חדשים - מהלך שלא נחשב להפרה של העסקה. לאחר ההודעה על ההתנגדות, הבקשה עוברת למנגנון גישור במשך 30 ימים. אם עדיין אין הסכמה, הבקשה עוברת לבחינה של וועדת מומחים במשך חמישה ימים.
במידה ועדיין אין הסכמה בקרב חברי הוועדה, בקשת הפיקוח עוברת למועצת הביטחון של האו"ם, שם ידונו בנושא במשך 30 ימים. בסך הכל מדובר בשלושה חודשים בהם האירנים יכולים לפעול באתרי הגרעין באופן חופשי - ללא פיקוח של המעצמות.
"אירן תוכל לייצר מספר בלתי מוגבל של צנטריפוגות ומותר לה להעשיר כמות אורניום בלתי מוגבלת", הוסיף נתניהו. "היא יכולה לייצר חומר על סף חומר בקיע להרבה פצצות. בתוך עשור זמן הפריצה יהיה אפסי, בתוך ימים ספורים".
ראש הממשלה התייחס גם לסיוע האירני לארגוני הטרור, ואמר כי הסרת הסנקציות תאפשר הזרמת כספים לכל הארגונים שמאיימים על ישראל. "רק עשירית מהכסף פותח את הברז לארגונים", הבהיר נתניהו. "הכסף יילך לשיקום חמאס ולנשק מתקדם של חיזבאללה. תיפתח חזית מולנו מירדן וחזית שניה בגולן".
"הם ינסו לפגוע בנו וללפות אותנו", הוא הוסיף. "הם יוכלו לייצר נשק בלתי מוגבל באירן. טילים מונחים וסדרות ייצור לחיזבאללה. הכסף הזה מאפשר לאירנים ליצור ארסנל גרעיני עתידי".
רה"מ ימשיך לפעול נגד ההסכם בעולם
בנוגע למאבק של ישראל נגד ההסכם, ציין ראש הממשלה כי גם מדינות המפרץ מתנגדות לו וכי ישנה תזוזה גם בדעת הקהל בארצות הברית, שעשויה להשפיע על החלטות הקונגרס. "רוב המדינות הסוניות חושבות שזה הסכם לא טוב", הוא אמר. הקונגרס מייצג את ארצות הברית. אם הקונגרס ידחה את ההסכם זה אומר שארצות הברית דחתה את ההסכם".
בתוך כך, נתניהו שוחח בצהריים בטלפון עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בעניין הסכם הגרעין עם אירן. ראש הממשלה הציג בפני פוטין את הסכנות והחששות של ישראל מהשלכות ההסכם על המצב באזור, אולם לא נמסרו פרטים נוספים על השיחה. נתניהו יצא ב-10 בספטמבר ללונדון להיפגש עם ראש הממשלה קמרון כדי ללבן איתו את חילוקי הדעות בנוגע לסוגיית הגרעין.