משלחת של האו"ם ובה שגרירים מרחבי העולם הגיעה היום (שלישי) לסיור בדרום, בעקבות סבב הלחימה האחרון. המשלחת החלה את ביקורה בביתו של משה אגדי ז"ל, שנהרג מפגיעה ישירה בביתו באשקלון, ומשם המשיכה לבית הספר ארלוזורוב בעיר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ראש העיר אשקלון, תומר גלאם, נפגש עם השגרירים ושוחח עמם. "הייתם מוכנים שבמדינות שלכם ילדים יפחדו ללכת לשירותים?", שאל אותם. "קשה לראות ולהתמודד כל פעם מחדש עם הילדים שחווים את החוויות האלה, אוכלוסיה שגדלה למציאות בלתי נתפסת". שגרירת הונדורס, מרי אליזבת' פלורס, הסכימה עם דבריו: "זה מאוד מזעזע לראות לא רק את הנזק לבניינים, אלא לדעת שחיי אדם בסכנה. אנו עומדים בסולידריות עם כולכם, ומקווים שהקהילה הבינלאומית יכולה לעשות שינוי".
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, הסביר את מטרת המשלחת: "אני מבקש מהשגרירים לספר את מה שראו וחוו פה - המראה של אנשים שהולכים לישון, ובבוקר קמים ומגלים שהשכן שלהם נהרג. רוב השגרירים לא מבינים, הם לא מבינים כמונו את המשמעויות. הם לומדים, וזה מדהים אותם".
אתמול מתחו תושבים וראשי רשויות בדרום ביקורת חריפה על ההתנהלות בסבב, כמו גם על הפסקת האש. "אנחנו נמצאים בבעיה קשה במדינה מכיוון שהערכים שלנו התבלבלו", כתב ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, בזעם. "הסבב הזה התחיל מירי על קצין צה"ל, לא מירי רקטות. סוף סוף אנחנו רואים שאפשר לחזור למדיניות החיסולים ואני שמח שזה קרה. אבל אתמול נעשתה טעות קשה - מי שדיבר על הרתעה לא השיג אותה".
"אנחנו נגיע למצב שבעוד שבועיים-שלושה טרוריסט עלול לירות על חייל שלנו, ושוב אנחנו נגיע לסבב הזה", הזהיר דוידי. "אם הייתי ראש הממשלה הייתי אומר לחאמס ולג'יהאד: 'אתם רוצים לירות על ת"א - תירו על ת"א; אתם רוצים לירות על ירושלים - תירו על ירושלים; אבל אנחנו נמשיך לפגוע בבכירים ביותר שלכם ולא נהסס'".
ראש עיריית אשקלון אף קרא לראשונה לפעול להקמת מרכז חוסן עבור העיר ולהצביע בעד הכרזת אשקלון כאזור עדיפות א' בדומה לעוטף עזה. את הדברים אמר גלאם בעקבות המכה שספגה העיר בתחילת השבוע.
אל דברי הביקורת הצטרפו תושבים רבים המביעים זעם על כך שהממשלה קנתה, שוב, שקט זמני לטענתם. "זו ממשלת ביזיון וכישלון", טען תושב כרם שלום. "חמאס וממשלת ישראל משחקים למי יש יותר גדול והנפגעים הם התושבים".
"קל לכתוב 'יאללה תכנסו בהם' כשלא נכנסים, קל לכתוב טובחים בחפים מפשע כשכן יש תגובה צה"לית וקל לכתוב אף מילה", כתבה תושבת המועצה האזורית אשכול ברשת. "אם כולנו היינו יותר שקטים היה למדינה שלנו, כמדינה, הרבה יותר קל לפעול ולקבל החלטות. כולנו... כולל התקשורת".
תושבת קיבוץ נירים הסלימה את הרטוריקה: "בוקר של שבר ובושה. אחרי 700 רקטות, 4 הרוגים ו 3 פצועים אנוש ,איום ישיר של קורנט על רכבת ישראל, בחרתם להתקפל, לנהל את הסכסוך במצב שימשיכו לשרוף את שדותינו מדי יום, בלוני נפץ, חדירות גדר, צלפים 100 מטר מהגדר. זו הפסקת אש לצורכי אירוויזיון!!!! דגל לבן מול חבורת מרצחים".
לא רק ביקורת על הפסקת האש
ראש המועצה האזורית מרחבים שי חג'ג', שיישוביה נמצאים בצפון מערב הנגב, אמנם לא התייחס ישירות לידיעות על הפסקת האש אך מתח ביקורת על היערכות המקלטים והמרחבים המוגנים. "הגיע הזמן לזרז פתרון לצמצום הפערים בנושא המיגון בכל הרשויות בארץ".
"המקלטים ברשויות המקומיות ישנים מאוד וברובם כלל לא תקינים ואף פסולים, כך שאי אפשר לתקן אותם. לא ניתן להגיע למקלט שנמצא ברחוב, בזמן של 20-30 שניות", טען והוסיף: "הצענו לממשלה להעניק הלוואות מדינה לבניית ממ"דים בבתים ואף יזמנו בעבר רכישה קבוצתית להוזלת עלויות".