ראש הממשלה נתניהו סיים את פגישתו עם נשיא צרפת עמנואל מקרון בארמון האליזה, כשהמטרה שלו היא לגייס את צרפת ומקרון להידוק הלחץ על אירן, על תכנית הגרעין שלה ולמען הרחקת כוחותיה והמיליציות שלה משטחה של סוריה. בהצהרות המשותפות הנשיא מקרון אמר כי "צרפת מחויבת לביטחונה של ישראל עמוקות", רה"מ אמר: "עלינו להתמקד בהוצאת איראן מסוריה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בנושא האירני מקרון הבהיר לנתניהו כי "הסכם הגרעין הוא חשוב ויש לשמר אותו, עם זאת צריך להפעיל לחץ רב יותר". עוד הוסיף מקרון במהלך ההצהרות המשותפות כי "הסכמנו שצריך לפעול לשם עצמאותה של סוריה ולהבטיח את הביטחון של האזור ושל ישראל. צרפת מחויבת לפעול כנגד גורמים שמערערים את היציבות".
"הדבר המסוכן ביותר להשקפתי הוא שאיראן תגיע לנשק גרעיני", אמר נתניהו בהצהרות המשותפות לתקשורת. "לא ביקשתי ממקרון לעזוב את העסקה ואני משאיר את זה להתפתחויות הכלכליות, אני מתמקד בהפסקת התוקפנות האירנית באזור ואני מאמין שגם העולם צריך. והתנאי המקדים הוא שאירן תעזוב את כל סוריה".
רה"מ הבהיר כי " לאירן אין מה לחפש שם. הם רוצים לתקוף את ישראל. חמינאי אמר לפני יומיים שהם רוצים להשמיד אותנו, לכן הם חותרים לנשק גרעיני וגם חותרים לתקוף את ישראל מסוריה". רה"מ הדגיש כי "לא נאפשר לזה לקרות".
על רקע האירועים בעזה אמר הנשיא הצרפתי כי "עמדת צרפת היא פתרון על בסיס 2 מדינות שחיות זו לצד זו בביטחון ובשלום. אמרתי לראש ממשלה שאני מאוד מודאג מהאיומים על תהליך השלום בימים אלה". מקרון הדגיש: "אנחנו מגנים כל פעולות אלימות מצד של גורמים קיצוניים כמו חמאס ואנו מקווים שיימצאו פתרונות הומניטאריים לתושבי העזה". מקרון הדגיש כי צרפת לא תכיר במדינה פלסטינית בתגובה להעברת השגרירות אך לטענתו: "העברת השגרירות האמריקנית זהו צעד חד צדדי שאינו נחשב לחגיגה וגרם למוות".
"מה שראיתם בשבועות האחרונים זה לא הפגנות שלום אלא אירועים אלימים מאורגנים על ידי חמאס", אמר רה"מ. "המפגינים האלה משתמשים בילדים כמגן אנושי והם מחפשים להסתער לישראל ולחטוף חיילים ואזרחים. היו 62 קורבנות אבל חמאס עצמו אמר ש-50 מהם היו אנשי חמאס".
אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו, נחת בתחנתו הראשונה - גרמניה, וערך הצהרה משותפת עם הקנצלרית אנגלה מרקל בתום פגישה שקיימו שני המנהיגים. "הסכמנו שאנחנו צריכים לפעול יחד נגד התוקפנות של אירן, אין שום בעיה בתקשורת בינינו", אמר נתניהו. מרקל הודתה כי שני המנהיגים "לא מסכימים על הכל".
מרקל הסכימה עם דבריו של נתניהו לפיהם פעולותיה של אירן במזרח התיכון הם "סיבה לדאגה", במיוחד עבור ישראל. "אחרי הפשע הגדול ביותר כנגד האנושות בשואה אנו שמחים לעמוד לצד ישראל וצריכים לעבוד על כך מדי יום", הוסיפה מרקל - שציינה כי תגיע לישראל ב-4 באוקטובר עם משלחות עסקיות, כלכליות וטכנולוגיות.