החברה הטובה: ארה"ב הטילה אמש (שישי) וטו על החלטה המגנה את ישראל במועצת הביטחון של האו"ם. ההחלטה, שהוצעה על ידי כווית, גינתה את השימוש של ישראל בכוח כלפיי אזרחים פלסטיניים באירועים האלימים המתחוללים בשבועות האחרונים על גדר עזה. נציגת ארה"ב: "החלטה חד צדדית בצורה מוגזמת". שגריר ישראל באו"ם דני דנון: "המוסר הכפול נגד ישראל לא ימשך לנצח".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עוד בטרם ההצבעה, אמרה ניקי הילי, נציגת ארה"ב באו"ם, כי מדינתה תטיל וטו לא משנה מה יהיו תוצאות ההצבעה. "כל מי שאכפת לו מהשלום, צריך להצביע נגד ההחלטה", הדגישה. בנוסף, תקפה היילי את חד צדדיותה של ההצעה והעובדה שחמאס אינה מוזכרת כלל בהצעה: "ארגון הטרור חמאס הוא הנושא במרבית האחריות לתנאי המחייה הנוראיים בעזה".
המדינות צרפת, רוסיה, סין, חוף השנהב, קזחסטן, בוליביה, פרו, שוודיה וגינאה המשוונית הצטרפו לכווית והצביעו בעד אימוץ ההחלטה בידי מועצת הביטחון, בעוד בריטניה, הולנד, פולין ואתיופיה נמנעו. לבסוף הטילה ארה"ב וטו וההחלטה לא אומצה.
לאחר מכן הציעה ארה"ב הצעה חלופית להחלטה בה היא מטילה את האחריות למצב ברצועה על חמאס ומזכירה את זכותה של ישראל להגן על עצמה. במקרה זה, רק ארה"ב הצביעה בעד ההצעה בעוד שלוש התנגדו לה ו-10 נמנעו והיא לא אומצה גם כן. על מנת להעביר החלטה במועצת הביטחון של האו"ם, יש צורך בתשעה קולות בעד ההחלטה ואף וטו מצד המשתתפות הקבועות בה: בריטניה, ארה"ב, צרפת, רוסיה וסין.
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, התייחס גם הוא להחלטה: "זו החלטה צבועה שביקשה לגנות את ישראל, מבלי להזכיר אפילו פעם אחת את ארגון הטרור חמאס כגורם לאלימות ולתסיסה באזורנו. אנו מודים לארצות הברית על הטלת הווטו על ההחלטה ולכל חברות המועצה אשר סירבו לתמוך בה והגנו על זכותה של ישראל להגן על אזרחיה".
דנון הוסיף כי למועצת הביטחון הייתה הזדמנות יוצאת דופן לאמץ את התיקונים המוצעים על ידי ארצות הברית: "שלום ויציבות יגיעו לאזורנו רק כאשר הקהילה הבינלאומית תהיה אמיצה מספיק כדי לקרוא למחבלים בשמם. ארה"ב הבהירה בהצעה זו כי כללי המשחק באו"ם השתנו וכי המוסר הכפול נגד ישראל לא ימשך לנצח".
ארגון הטרור חמאס השולט ברצועת וארגון הג'יהאד האסלמי אמרו שפעולותיהם האחרונות, ביניהן גם ירי טילים לשטחי ישראל, הם בתגובה להרג 116 פלסטינים בהפגנות על גדר עזה החל מסוף מרץ.