נמשך סבב השיחות של ראש הממשלה בנימין נתניהו באירופה: בדאונינג 10 בלונדון נפגש נתניהו עם ראשת הממשלה הבריטית תרזה מיי. בפתח הפגישה אמר נתניהו כי "אני בטוח שנמצא דרכים לעבוד יחד", בתייחסו להתמודדות עם האיום האירני. מיי מצדה התייחסה לנושא ואמרה כי "נשאר מחויבים להסכם כל עוד אירן תהיה מחויבת לו". בהמשך הערב צפוי נתניהו להיפגש עם שר החוץ בוריס ג'ונסון. עוד לפני פגישת שני המנהיגים נערכו מול ביתה של מיי בלונדון הפגנות פרו פלסטיניות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אני שמחה לראות אותך ולשוחח איתך על היחסים הטובים בין בריטניה וישראל וגם על יציבות אזורית וביטחון", פתחה מיי. "זה יכלול את אירן ואת הסכם הגרעין, יש בינינו חילוקי דעות, ויש הרבה נושאים שצריך לדבר עליהם כמו תוקפנות אירן ופעילות בליסטית". עוד היא הוסיפה כי "אשמח לדבר גם על עזה, אנחנו מכירים בזכותה של ישראל להגנה עצמית אבל היה אובדן חיים ויש הסלמה בעזה ואני רוצה שנשוחח על הקלה במצב בעזה וגם על איך אפשר לחזור לפתרון שתי המדינות
נתניהו אמר בתורו כי "היום אני רוצה להתמקד בשתי מטרות שאנו חולקים: איך להבטיח שלאירן אין נשק גרעיני ואיך להתמודד עם התוקפנות שלה באזור ובמיוחד בסוריה ואני בטוח שנוכל למצוא דרכים לעבוד יחדיו". על נושא רצועת עזה אמר נתניהו: "הבעיות שם מתחילות ברצון הבסיסי של אירן להשמיד את ישראל. הם שורפים את שדותינו ומנסים להתפרץ לגדרותינו, לחטוף חיילים ולפגוע באזרחים. זוהי לא הפגנה לא אלימה. אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים כדי למנוע אובדן חיים. הסיבה שעזה במשבר הומניטרי היא בגלל שהחמאס מפנה הרבה משאבים ומצרכים אזרחיים למנהרות טרור וגם בגלל שהרשות הפלסטינית מקצצת בכספים וחונקת אותה. אשמח שנדבר גם על זה. כשאנחנו מדברים אנחנו בין דמוקרטיות שיש להן אתגרים ופרובוקציות דומות. אנחנו יכולים לעשות זאת ביחד".
בהצהרות המשותפות בפגישה עם הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון אתמול הוא אמר כי "צרפת מחויבת לביטחונה של ישראל עמוקות". רה"מ אמר: "עלינו להתמקד בהוצאת אירן מסוריה". בנושא האירני מקרון הבהיר לנתניהו כי "הסכם הגרעין הוא חשוב ויש לשמר אותו, ועם זאת צריך להפעיל לחץ רב יותר". עוד הוסיף מקרון במהלך ההצהרות המשותפות כי "הסכמנו שצריך לפעול לשם עצמאותה של סוריה ולהבטיח את הביטחון של האזור ושל ישראל. צרפת מחויבת לפעול נגד גורמים שמערערים את היציבות".
"הדבר המסוכן ביותר להשקפתי הוא שאירן תגיע לנשק גרעיני", אמר נתניהו בהצהרות המשותפות לתקשורת. "לא ביקשתי ממקרון לעזוב את העסקה ואני משאיר את זה להתפתחויות הכלכליות, אני מתמקד בהפסקת התוקפנות האירנית באזור ואני מאמין שגם העולם צריך. והתנאי המקדים הוא שאירן תעזוב את כל סוריה".
רה"מ הבהיר כי " לאירן אין מה לחפש שם. הם רוצים לתקוף את ישראל. חמינאי אמר לפני יומיים שהם רוצים להשמיד אותנו, לכן הם חותרים לנשק גרעיני וגם חותרים לתקוף את ישראל מסוריה". רה"מ הדגיש כי "לא נאפשר לזה לקרות".
שלשום נחת נתניהו בתחנתו הראשונה - גרמניה, וערך הצהרה משותפת עם הקנצלרית אנגלה מרקל בתום פגישה שקיימו שני המנהיגים. "הסכמנו שאנחנו צריכים לפעול יחד נגד התוקפנות של אירן, אין שום בעיה בתקשורת בינינו", אמר נתניהו. מרקל הודתה כי שני המנהיגים "לא מסכימים על הכל".
מרקל הסכימה עם דבריו של נתניהו לפיהם פעולותיה של אירן במזרח התיכון הם "סיבה לדאגה", במיוחד עבור ישראל. "אחרי הפשע הגדול ביותר כנגד האנושות בשואה אנו שמחים לעמוד לצד ישראל וצריכים לעבוד על כך מדי יום", הוסיפה מרקל - שציינה כי תגיע לישראל ב-4 באוקטובר עם משלחות עסקיות, כלכליות וטכנולוגיות.