ההיערכות לפתיחת שגרירות ארה"ב בירושלים נמשכת - והערב נחשפת רשימת המשתתפים: הבית הלבן הודיע כי לטקס שייערך בשבוע הבא תגיע רשימת בכירים - אך לא נשיא ארה"ב עצמו דונלד טראמפ, שאמר מספר פעמים בשבועות האחרונים כי הוא שוקל להגיע. הערב (שני) הודיע הבית הלבן כי בראש המשלחת הנשיאותית לטקס שייערך ב-14 במאי - בעוד שבוע בדיוק - יעמוד ג'ון סאליבן, סגן מזכיר ההגנה האמריקני.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עם זאת, משפחת טראמפ לא תיעדר במלואה והטקס: איוונקה טראמפ, בתו של הנשיא שמשמשת לו כיועצת ועוזרת, צוינה בין החברים הנוספים במשלחת. עוד ישתתפו בטקס מטעם ארה"ב: השגריר דייויד פרידמן, השליח המיוחד של טראמפ למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט, שר האוצר האמריקני סטיבן מנוצ'ין וג'ארד קושנר - יועצו של טראמפ ובעלה של איוונקה טראמפ. בניגוד להערכות, מזכיר המדינה הטרי מייק פומפאו לא יתלווה למשלחת.
בשבועות האחרונים התפאר טראמפ במחיר הנמוך שיגבה מעבר השגרירות ממשלם המיסים האמריקני. "באו אלי עם הצעה לשגרירות של מיליארד דולר בירושלים, אמרתי להם: 'על מה אתם מדברים מילארד דולר?'", סיפר הנשיא במסיבת עיתונאים בתום פגישתו עם קאנצלרית גרמניה מרקל בשבוע שעבר. "התקשרתי לשגריר דיוויד פרידמן, והוא אמר לי: 'אני יכול לבנות שגרירות ב-150 אלף דולר, יש כבר בניין ואפשר לשפץ אותו ולפתוח את השגרירות תוך שלושה חודשים'".
בעקבות הפרסום ב"מהדורה המרכזית" בשבוע שעבר כי טראמפ שוקל לאפשר לג'ונתן פולארד להגיע ארצה, לרגל חנוכת השגרירות האמריקנית החדשה, גורם מדיני הסביר כי ההחלטה נתונה בידיו של הנשיא טראמפ וכי ישראל לוחצת בנושא, אבל במידה.
"הממשל הזה אוהד ויש נקודות שבהן מבשילה האפשרות לבקש משהו, וצריך למצוא את הנקודה הזאת", אמר הגורם בהתייחסות לטראמפ. "נושא פולארד עלה בשיחות בין נתניהו לטראמפ מספר פעמים והנשיא האמריקני יודע את חשיבות הנושא לישראל", הוסיף הגורם.
בתוך כך נמשכות ההכנות להעברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים: היום (שלישי) שינה עמוד הטוויטר של השגרירות את שמו מ"שגרירות ארה"ב בתל אביב" ל"שגרירות ארה"ב בירושלים". בציוץ נכתב: "הנה זה קורה, שם המשתמש של הטוויטר שלנו שונה. יהיו עוד שינויים בדף הטוויטר בשבוע הקרוב".
שלטים ראשונים עם הכיתוב "שגרירות ארצות הברית" כבר נתלו היום בירושלים לקראת העברתה הרשמית מתל אביב ב-14 במאי. במשכן החדש גם נתלו דגלי ארה"ב וישראל לקראת האירוע החגיגי. השלטים בשפות עברית, אנגלית וערבית הוצבו בסמוך לבניין הקונסוליה האמריקנית שישמש כמשכנה של השגרירות עד להשלמת הבנייה של בניין הקבע.