שעות ספורות לאחר שהצהיר שגריר הרשות הפלסטינית במלזיה כי גופתו של המהנדס שחוסל בתחילת השבוע תועבר לרצועת עזה בתוך 24 שעות, מאשרת היום (שלישי) מצרים את העברת הגופה לרצועה. המצרים אישרו את המהלך למרות התנגדות ישראל, אך הבהירו כי הם נשארים מחוייבים להשבת האזרחים הישראלים המוחזקים בידי חמאס וגופותיהם של חללי צה"ל הדר גולדין ואורון שאול.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מוקדם יותר היום אמר השגריר כי תהליך העברת הגופה דרך מצרים נמצא בעיצומו וכי מדובר היה רק ב"עניין של זמן" עד שיושלם, זאת למרות פניית ישראל למצרים בבקשה שלא תאפשר את העברת גופתו של המחבל לקבורה בעזה עד שלא יושבו לישראל גופותיהם של הדר גולדין ואורון שאול ז"ל.
בעקבות הודעת מצרים, שבה ודרשה משפחת גולדין מראש הממשלה נתניהו ושרי הקבינט המדיני-בטחוני להפעיל לחץ על חמאס על מנת ליצור את התנאים להסכם חילופי שבויים. "על ממשלת ישראל להפסיק להיות פסיבית ונאיבית ביחס לגורל חיילי צה"ל ואזרחי ישראל, על הממשלה להיות אקטיבית ולבצע פעולות שילחצו את הנהגת חמאס ויבהירו לה כי החזקה בחללי צה"ל ובאזרחים ישראליים היא נטל ולא נכס", מסרה המשפחה.
"על נתניהו כראש ממשלה ושר חוץ לפעול גם בזירה הבינלאומית כדי שחמאס ישלם מחיר על כך שהוא מפר ברגל גסה את הדין ההומניטרי הבינלאומי", נמסר. "אחרי כמעט ארבע שנים, זו הדרך היחידה שאנו מכירים להיפוך המשוואה".
במקביל נמשכים במלזיה החיפושים אחר שני המתנקשים שירו למוות בד"ר פאדי אל-בטש, המהנדס הפלסטיני ואיש חמאס שנורה בבירה קואלה למפור, כשהרשויות ממשיכות להדגיש כי אין קצה חוט באשר למיקומם. היום הודיעה משטרת מלזיה כי איתרה את האופנוע ששימש לכאורה את המתנקשים.
אתמול הפיצה המשטרה המלזית את הקלסתרונים של שני החשודים. מפקד המשטרה, מוחמד פוזי חארון, התייחס לפרסום הקלסתורנים ואמר כי ניתן לראות בבירור שהחשודים בחיסול הם "בעלי עור בהיר שעשויים להיות אירופים או מהמזרח התיכון". לדבריו, לשניהם היו זקנים והם התנשאו לגובה של 1.80.
"אנחנו נשלח ממצאים מהזירה למומחי נשק כדי להבין באיזה סוג של נשק השתמשו עבור הרצח הנורא הזה", הוסיף פוזי חארון. "אנחנו גם תרים אחר עזרה נוספת משותפינו במחלקת ההגירה מכיוון שאין לנו פרטים נוספים זולת הקלסתרונים".
"הידיים הבוגדניות של האויב שהרגו את המלומד הפלסטיני "
לאחר הפרסום על ההתנקשות אישר חמאס שאל-בטש הוא איש הארגון. הוא התמחה באלקטרוניקה, אנרגיה חלופית וכלי טיס בלתי מאוישים ואת מירב לימודיו השלים באוניברסיטה בעזה. בארגון הטרור גינו בחריפות את חיסולו של המהנדס והאשימו את "הידיים הבוגדניות של האויב" שהרגו את "המלומד הפלסטיני שפעל למען המטרה הפלסטינית". בעזה דרשו מהשלטונות המלזיים לפתוח בחקירה אודות מותו של אל-בטש בזריזות לפני שהמחסלים יצליחו להימלט מהמדינה.
על פי אתר האינטרנט של האוניברסיטה בקואלה למפור, ד"ר אל-בטש סיים את לימודי התואר הראשון שלו ואת התואר השני בהנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטה בעזה. את תואר הדוקטורט שלו קיבל מאוניברסיטת מאלאיה במלזיה.
בזמן שהייתו במלזיה אל-בטש עסק בעיקר בהרצאות כמרצה באוניברסיטה פרטית. הוא שימש גם כאימאם במסגד שעל פי הדיווחים נורה מחוצה לו, והיה אף פעיל באגודת הצדקה המלזית "My Care" שפועלת גם בקרב הפלסטינים ברצועת עזה וביהודה ושומרון.
משפחתו של אל-בטש האשימה גם היא את ישראל במותו של המדען. "אנו מאשימים את המוסד כי הוא עומד מאחורי ההתנקשות של חוקר במדעי האנרגיה", אמרה המשפחה וקראה לשלטונות מלזיה לערוך חקירה דחופה כדי לחשוף את המעורבים בהתנקשות בטרם יוכלו להימלט. לדברי המשפחה, אל בטאש תכנן לעזוב את מלזיה ביום ראשון הקרוב כדי לעמוד בראש ועידה מדעית בינלאומית בנושא אנרגיה בטורקיה.
על פי בלוג המודיעין "אינטלי טיימס", אל-בטש נקשר למערך פיתוח אמצעי הלחימה של החמאס בעזה ועבד בהנדסת חשמל. בבלוג מזכירים את דיראר אבו סיסי, איש חמאס שעל פי הדיווחים נכתב על ידי המוסד מאוקראינה. לאחר מעצרו התברר שהיה חבר בוועדה שבראשה עמד מוחמד דף, שעסקה בפיתוח ושיפור טילים, כטב"מים, רקטות ומרגמות.