במהלך פגישותיו עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במוסקבה, ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר בפניו כי ישראל תשמור על זכותה לנקוט בכל הפעולות נגד התבססות אירן בסוריה. בתדרוך לעיתונאים שקיים הערב (רביעי) לאחר השיחות אמר נתניהו כי השיח עם הנשיא הרוסי היה ישיר וישר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"סיימתי עכשיו 10 שעות במחיצתו של הנשיא פוטין", אמר נתניהו. "בשיחות האלה עסקתי בשני נושאים: הראשון, הצגתי את עיקרי הממצאים שלנו ותגיע משלחת רוסית שתבחן את החומרים; השני, המתח באזור והניסיון של אירן להתבסס בסוריה ולתקוף אותנו".
לדבריו, עיקר השיחות עסקו במתיחות המורגשת לאחרונה בגבול צפון. "שוחחתי על כך בפירוט והסברתי בהרחבה ובעומק על הזכות שלנו להגן על עצמו מפני התוקפנות הזאת", ציין. "אמרתי שנשמור תמיד על החובה שלנו לנקוט בכל הפעולות".
הפגישה היום בין השניים נערכה ביום הניצחון על הנאצים, ונתניהו התייחס לכך: "זו פעם ראשונה שראש ממשלת ישראל מוזמן למצעד הזה ומשתתף במצעד הזה. זו גם הפעם הראשונה שפוטין הזכיר את קורבנות השואה ביום הזה. זה מראה את החשיבות של היום הזה ואת הקשר בין ישראל לרוסיה".
בפתח פגישתו עם פוטין נתניהו התייחס בעקיפין לביטול הסכם הגרעין עם אירן, ואמר: "זה לא ייאמן, אבל 73 שנים אחרי השואה יש מדינה במזרח התיכון, אירן, שקוראת להשמדה של עוד שישה מיליון יהודים. ההבדל הוא שיש לנו היום מדינה, ואני מאוד מעריך את ההזדמנות לשוחח איתך על בעיות האזור והניסיונות להסיר את האיומים בצורה מושכלת ואחראית".
"לא שוכחים את ההקרבה הרוסית"
נתניהו הוסיף: "אנחנו בישראל לא שוכחים לרגע את הקורבן האדיר של העם הרוסי ואת ההקרבה של הצבא האדום בניצחון על המפלצת הנאצית. אנחנו אף פעם לא שוכחים את המשמעות של ההקרבה שלכם, של החיילים האלה, יחד עם חצי מיליון חיילים יהודים בצבא האדום, להבטחת גורלה של האנושות ושל עמנו, העם היהודי".
לפני הפגישה צפו שני המנהיגים מהבמה בתצוגת תכלית של צבא רוסיה ושל התעשייה הרוסית במצעד, לציון 73 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית. במצעד "יום הניצחון" השתתפו אלפי חיילים, טנקים, מטוסים, טילים - וגם מערכות הגנה מתקדמות כמו ה-S-300 וה-S-400 שפריסתן האפשרית בסוריה מעוררת דאגה בישראל, שחוששת לעליונות האווירית שלה במרחב הסורי.
לאחר המצעד, השתתפו המנהיגים בטקס הנחת זרים לחייל האלמוני באנדרטה לזכר לחיילי הצבא האדום שנפלו במלחמת העולם השנייה ומקום קבורתם אינו ידוע. נתניהו ופוטין הניחו פרחים על אבני הזיכרון ל"ערים גיבורות" ובמקום נערך משמר כבוד והושמעו ההמנונים של רוסיה וישראל.