הנסיך ויליאם התחיל הבוקר (שלישי) את הביקור המלכותי הרשמי הראשון של בן ממשפחת המלוכה הבריטית בישראל. התחנה הראשונה של הדוכס היתה יד ושם, ולאחר מכן ייפגש עם ראש הממשלה והנשיא במעונם בירושלים.
למה משפחת המלוכה עדיין רלוונטית, גם בשנת 2018? האזינו לפרק בנושא בפודקאסט "מיד בהרחבה"
התחנה הראשונה של הדוכס מקיימברידג', השני בתור לרשת את הכתר, היא יד ושם בירושלים, שם הוא הניח זר זיכרון וחתם בספר האורחים. כשהציגו בפני הנסיך את הנעליים של נרצחי השואה, אמר הדוכס שהוא "מזועזע" והוסיף: "אני (עדיין) מנסה להבין את קנה המידה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לאחר סיום הביקור ביד ושם, הוא ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה במעון ברחוב בלפור למשך כשעה. אז יתארח בבית הנשיא, המרוחק כמה רחובות משם.
אחר הצהריים יגיע הנסיך לאצטדיון "נווה גולן" ביפו, שם ינכח במשחק כדורגל מטעם ארגון "שער שוויון" ו"מרכז פרס לשלום", בהשתתפות ילדים יהודים וערבים. מאוחר יותר הוא ייפגש עם ראש העיר תל אביב רון חולדאי.
בשעות הערב ישתתף הנסיך ויליאם בקבלת פנים במעון השגריר הבריטי ברמת גן, לשם יגיע גם נתניהו. ביום רביעי ישתתף ויליאם בכמה אירועים תרבותיים בתל אביב וביום חמישי בצהריים הוא ימריא בחזרה מנמל התעופה בן גוריון.
ביקורו המדיני של הדוכס במזרח התיכון יימשך 5 ימים והוא החל אתמול בירדן. זו הפעם הראשונה שבן מלוכה בריטי מגיע לביקור מלכותי רשמי בישראל: הנסיך פיליפ בעלה של המלכה אליזבת' ערך ביקור אישי ב-94' ויורש העצר, הנסיך צ'ארלס, השתתף בלוויות של יצחק רבין ושמעון פרס במה שהוגדר גם כן כנסיעה פרטית.
ביקורו של הדוכס בישראל עורר בבריטניה מפני תקרית דיפלומטית. "הדוכס אינו דמות פוליטית ולכן אין כאן מסר פוליטי", אמר שגריר בריטניה בישראל דיוויד קורי. "הוא ידיע לכאן לראות את המדינה, לפגוש חלק מהאנשים ולטעום את ישראל. הוא באמת רוצה "להכיר מקרוב את המדינה הזו".
למרות דברי השגריר, בישראל בכל זאת מותחים ביקורת על כך שבתיאור הרשמי נכתב שוויליאם יסייר בשטחים הפלסטיניים הכבושים ושהזמן במהלך הביקור בו ישהה במזרח ירושלים מוגדר תחת הביקור ברשות הפלסטינית.