אונסק"ו צפוי להצביע ביום שלישי הבא בנוגע להצעת החלטה אנטי ישראלית נוספת, שתכליתה לקבוע כי מדינת ישראל אינה הריבון בירושלים. ההצעה שהוגשה על ידי הפלסטינים קובעת כי כל פעולותיה של ישראל כסמכות שלטונית בבירה אינן חוקיות, תוך גינוי לישראל על אי ציות להחלטות קודמות שהתקבלו בארגון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הצעת ההחלטה הפלסטינית מהווה למעשה ניסיון נוסף למתן צביון פוליטי להחלטות הארגון. מקור מדיני בישראל מתח ביקורת על המהלך וטען כי בוועד המנהל של אונסק"ו מסרבים לעצור את התהליך הפוליטי שמדרדר את מעמד הארגון. "בניגוד להמלצת המנכ"לית של אונסק"ו ולהבטחות והצהרות של מנהיגים שונים בשנה האחרונה, באונסק"ו חוזרים על הריטואל של החלטה פוליטית אנטי ישראלית שמערערת על כל פעולה שישראל עושה בירושלים", טען.
המקור הוסיף כי "הצעת ההחלטה מאמצת את החלטות העבר שהתכחשו לקשר היהודי לעיר וממחזרת גינויים פוליטיים נגד ישראל ביחס לעזה. נציגי האיחוד האירופי, במקום לעצור את הפוליטיזציה כפי שהובטח לישראל, תומכים בה למעשה באמצעות הצעת נוסחים משלהם, כולל ביחס לשאלת ירושלים, שאין כל קשר בינם לבין המנדט של אונסק"ו".
המקור אף ציין כי ישראל מצפה כי המדינות החברות בארגון להצביע נגד ההחלטה שאותה הגדיר "אבסורדית". "הצעת ההחלטה הזאת לא תפגע בנחישות שלנו לפעול בירושלים לטובת כל תושביה, היא כן תפגע במעמד המידרדר של אונסק"ו וברלוונטיות שלו", חתם.
באוקטובר האחרון עוררה סערה ועדת המורשת של אונסק"ו כשהצביעה על ההצעה לגינוי ישראל בשל מה שהוגדר על ידה "פעילות נגד האתרים הקדושים לאסלאם בירושלים". ההחלטה התקבלה ברוב קטן בהרבה מזה שהושג בהצבעה שקדמה לה שניתקה את זיקת העם היהודי להר הבית. במסגרת ההצבעה, עשר מדינות הצביעו בעד ההחלטה, שמונה מדינות נמנעו, מדינה אחת נעדרה מההצבעה ושתי מדינות הצביעו נגד ההצעה שהובאה על ידי ירדן והרשות הפלסטינית.