"נוכל לחיות בפלסטין כמו בגן עדן": ראש הממשלה הפלסטינית ראמי חמדאללה התראיין הלילה (שני) ל"וושינגטון פוסט" האמריקני והתייחס למגעים המוקפאים עם ישראל. בניגוד לבכירים פלסטינים אחרים שתקפו את ממשלת נתניהו, חמדאללה אמר כי הוא "מוכן לעבוד עם כל ממשלה" וסיפר כי האמריקנים הבטיחו לו לפעול לחידוש השיחות עם ישראל לאחר תום שיחות הגרעין עם אירן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"יש לנו הבטחות מהאמריקנים שאחרי ההסכם עם אירן, הם יחדשו את השיחות בינינו לבין הישראלים. אנחנו סומכים על ארצות הברית ובטוחים שהם יעמדו במילה", הוסיף ראש הממשלה הפלסטיני."אני מקווה שנוכל לסיים את הכיבוש ולהקים מדינה בגבולות 1967 שבירתה מזרח ירושלים, אנחנו מקווים שהמגעים עם ישראל יתחדשו במסגרת אחרת".
"המנהיגות בפלסטין מכוונת לסיום הכיבוש ב-2007, אין לנו תנאים מקדימים לחידוש השיחות אבל אנחנו רוצים החלטה של האו"ם שתבסס הקמת מדינה פלסטינית", הבהיר חמדאללה שרמז כי האמריקנים לא יטילו וטו על ההצעה הצרפתית להכרה בפלסטין באו"ם: "ממה שאנחנו שומעים יש שיתוף פעולה בין צרפת לארצות הברית בנושא".
"הישראלים לא סומכים על אף אחד"
ראש הממשלה הפלסטיני הדגיש כי ההתנחלויות אינן חוקיות וציין כי ברשות התייאשו מהמגעים הישירים ולכן פנו לאו"ם: "ניסינו את הערוץ הישיר והוא נכשל. שום דבר לא יכול להיכפות מבחוץ - אנחנו רוצים משא ומתן דרך האו"ם, האיחוד האירופי וארצות הברית. אנחנו צריכים התערבות חיצונית שתוביל לפתרון". חמדאללה העריך בריאיון כי לחץ מבחוץ יביא את ישראל לשולחן המשא ומתן עם נכונות לפשרות.
חמדאללה האשים את ישראל בסרבנות לפשרות שהוצעו והדגיש את הוויתורים שהפלסטינים מוכנים להם: "הם חוששים שנסכן את ביטחונם, אז אבו מאזן הציע להם שנקים מדינה מפורזת. הצענו להם להכניס צד שלישי באזור הגבולות, אבל הישראלים לא סומכים על אף אחד".
"אנחנו לא רוצים להיות במלחמה עם השכנים שלנו - אנחנו רוצים הסכם שלום היסטורי וארוך טווח, ואנחנו מוכנים לספק את כל הערבויות הביטחוניות בתמורה לזכותנו למדינה עצמאית וריבונית", הדגיש ראש הממשלה הפלסטיני. "אנחנו עם שצריך לחיות בשלום והרמוניה - אנחנו תחת כיבוש במשך 48 שנים".
לדבריו, המצב ביהודה ושומרון שלו ואכיפת החוק מוכיחה את יכולתה של הרשות הפלסטינית לנהל מדינה: "אני בטוח שנוכל לחיות כאן כמו בן עדן, גם אנחנו וגם הישראלים. חומות הפרדה לא יביאו שלום, ואנחנו מחפשים עתיד בהיר לילדינו ולילדים הישראלים".