"יכולה להביא לכך שיישום חלק חשוב מהסכמי אוסלו יופסק": לאחר שפורסם השבוע כי ישראל כי לא תאריך את המנדט שמאשר את פעילות כוח המשקיפים מארגון TIPH בחברון, שרת החוץ של נורווגיה, אינה מארי אריקסן סוריידה, הגיבה אתמול (בין שישי לשבת) להחלטה ואמרה כי היא מדאיגה ומסכנת את הסכם אוסלו.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"ההחלטה החד-צדדית הישראלית יכולה להביא לכך שיישום חלק חשוב מהסכמי אוסלו יופסק", אמרה השרה והוסיפה כי הדאגה נובעת מכך שהמצב בחברון אינו יציב ומאופיין בקונפליקט.
ארגון TIPH הוא כוח בינלאומי שפועל במעטה של כוח משקיף שאמור לוודא שאין פגיעה בפלסטינים תושבי חברון. בסביבת ראש הממשלה אמרו שישראל לא תאפשר נוכחות בינלאומית שפועלת נגד האינטרס הישראלי.
ההחלטה התקבלה לאחר בדיקה, שהוכיחה כי הכוח פועל באופן שהתסיס את השטח במקום להרגיע אותו. וראש הממשלה בנימין נתניהו כתב בעמוד הטוויטר שלו: "לא נאפשר המשך נוכחות של כוח בינלאומי הפועל נגדנו".
בחודש יולי 2018 פורסם במהדורה המרכזית תיעוד של משקיף מטעם הכוח סוטר לילד בן 10 בחברון. האירוע התרחש במהלך סיור של ארגון "שוברים שתיקה": במהלך הסיור התפתח חיכוך בין מספר ילדים תושבי המקום למשתתפים והפעיל בעל החסינות הדיפלומטית נעצר בחשד לתקיפת קטין.
שבוע לאחר מכן נחשף תיעוד של משקיף אחר שלפי החשד ניקב צמיגים של רכב ישראלי. כשנה לפני הפרסום פנה אלעד פס, תושב חברון, למשטרת מחוז ש"י והגיש תלונה על ניקוב צמיגי רכבו. בעקבות התלונה המשטרה פתחה בחקירה ואספה מהאזור שבו חנה הרכב את צילומי מצלמות האבטחה. בתיעוד, שנחשף לראשונה בחדשות, מגלים השוטרים כי מי שנראה מתהלך הלוך ושוב סמוך לרכב, הוא לא אחר מאשר נציג אותו ארגון.
בסרטון נראה הנציג חולף על פני הרכב מספר פעמים ומתכופף שוב ושוב לאזור הצמיג. התיעוד הזה לא מותיר הרבה סימני שאלה במשטרה, שם הוחלט לפנות לארגון ולהודיע להם על פתיחה בבדיקה. כעבר כמה ימים המשטרה ביקשה לזמן לחקירה את האיש שתועד, אלא שבארגון הודיעו בתגובה, במעין הודאה לא רשמית, שהנציג כבר עזב את הארץ.