בארגון "אמנסטי אינטרנשיונל ישראל" תקפו הערב (רביעי) בחריפות את הממשלה על רקע הקריאות נגדם לאחר פרסום הדוח שקורא להחרים אתרי תיירות אתרי מורשת יהודיים מעבר לקו הירוק: "שרים בממשלה מסיתים וקוראים 'אנטישמיוּת', כדי להשתיק הדיווחים על פשעי המלחמה של ישראל בשטחים הפלסטיניים הכבושים". עיקרי הדוח נחשפו אמש במהדורה המרכזית.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"מאז פרסום הדוח החדש 'היעד: כיבוש' של אמנסטי אינטרנשיונל הלילה, שרים בממשלת ישראל תוקפים את תנועת אמנסטי כ'אנטישמית'", נמסר. "זוהי הסתה פרועה שמתבססת על שקרים, הטעיות וסילופים מגמתיים שקל להפריך, ושנועדה להסיט את הדיון מהנושא, קרי, פשעי מלחמה והפרות זכויות אדם של פלסטינים בשטחי הכיבוש".
הסערה סביב הארגון החלה בעקבות הקמפיין שקורא בפירוש ל-airbnb לחזור בהם מהכוונה להפסיק את פעילותם מעבר לקו הירוק – והקריאה לא קשורה רק לאתרים ביהודה ושומרון, אלא גם בירושלים ובים המלח. הארגון קורא גם לאתרי booking, expedia ו-tripadvisor להחרים את אתרי התיירות הללו, ולמדינות שבתחומן פועלים אותם אתרים לחוקק חוקים שיגבילו את הפעילות שלהם בנוגע לאתרים שישראל מנסה לדברי מחברי הדוח לקשר את עצמה היסטורית לכאן.
על כך אמרו באמנסטי כי "ארבע חברות התיירות המקוונות שנידונות בדוח מרוויחות מכך, ובניגוד לנטען, אינן מפרסמות רק 'אתרי מורשת', אלא גם ובעיקר מאות מקומות לינה, מסעדות ואטרקציות שונות ומשונות. בנוסף, הן אף מטעות את המשתמשים במנועי החיפוש שלהן מכיוון שאינן מסמנות בבירור את הרשומות כנמצאות בהתנחלויות הישראליות הבלתי חוקיות שבשטחים הפלסטיניים הכבושים, על אדמות שנגנבו מפלסטינים".
"לגיטימציה להמשך הנישול"
בארגון הבהירו כי "אנטישמיות - וכל צורה אחרת של אפליה - הינן מנוגדות לזכויות האדם ואנחנו תנועת זכויות האדם הגדולה והוותיקה ביותר בעולם", אך לאחר מכן קשרו בין ההתנחלויות להפרות של זכויותיהם של הפלסטינית, "בכל היקף של חייהם: הזכות לדיור, לקורת גג, לחינוך, לבריאות, למים ומשאבים טבעיים, לחיים בכבוד, פרנסה ועוד".
"מיותר לציין", הוסיפו, "שבאמצעות הממצאים הארכיאולוגיים ב'אתרי המורשת', המנוהלים על ידי עמותות המזוהות עם ציבור המתנחלים או על ידי ההתנחלויות עצמן, מייצרת ממשלת ישראל את הסיפור והלגיטימציה להמשך הנישול". באשר ל-BDS הבהירו כי אינם תומכים ואינם מתנגדים לתנועת החרם, והסתפקו באמירה לפיה "אמנסטי מאמינה שלכל אינדיבידואל או קבוצה יש הזכות לבחור באסטרטגיה בלתי אלימה לקידום זכויות אדם".
מולי מלקאר, מנהלת תוכניות בארגון סיכמה: "אנחנו מציעים לציבור הישראלי לסרב למסע ההסתה, שנועד אך ורק להשתיק את המוחים נגד מפעל הנישול והדיכוי במשך יותר מ-50 שנה. הדין ההומניטרי והגנה על זכויות אדם נוצרו על ידי הקהילה העולמית, בעקבות רצח עם וזוועות מלחמות העולם, ועל הציבור מוטלת החובה להגן על אמנות, שישראל היתה מבין החתומות עליה. השימוש הציני של ממשלת ישראל באתרים ארכיאולוגיים ובמורשת ההיסטורית של עם ישראל לקידום מטרות פוליטיות של דיכוי ונישול אינו רק פשע מלחמה, אלא מייצר כר נרחב לדה-לגיטימציה של ישראל בעולם - והכל מעשי ידיה של הממשלה".