הרמטכ"ל לשעבר ויו"ר "חוסן לישראל" בני גנץ נאם הבוקר (ראשון) בוועידת מינכן לביטחון, וכפי שפורסם בחדשות Online - הוא עמד לצד המדיניות של נתניהו בנושא האירני ושיגר איום ישיר על חיזבאללה: "ארגון טרור מסוכן, אם תיפתח מלחמה - נשתמש מולו במלוא עוצמתנו". בנאומו לא התייחס גנץ כלל לסוגיה הישראלית-פלסטינית.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
את נאומו פתח גנץ הסבר שהוא בן לניצולי שואה ובצורך של ישראל להגן על עצמה בעצמה ולא לשים מבטחה בידיים של מדינות אחרות. "אני עומד כאן היום גאה, כרמטכ"ל לשעבר של צה"ל וכפטריוט ישראלי שרוצה להיות ראש הממשלה הבא של ישראל. אני עומד כאן כבן, בנם של מלכה ונחום ניצולי השואה. זה זמן מרגש בשבילי", אמר בפתח הנאום.
לאחר מכן עבר לנושא האנטישמיות שמרימה ראשה באירופה ואמר: "כאן במינכן אני אומר - העם היהודי והמדינה היהודית לא ישימו את גורלם בידי אחרים. אנחנו נגן על עצמנו בעצמנו ונבטיח את ביטחונו של העם היהודי. רק 74 שנים אחרי השואה אנחנו רואים על אדמה אירופה תופעה חדשה שלא חשבו שתחזור- האנטישמיות חוזרת. לא רק בסמטאות חשוכות, אלא באוניברסיטאות, בפוליטיקה ובספרה הציבורית. זה לא רק עניין יהודי - השנאה העתיקה מרעילה את המוחות בכל העולם".
"כמתמודד לראשות הממשלה בישראל, אני אראה אפס סובלנות לשנאה הפתולוגית כלפי ישראל", אמר. "אני אבקש מכולכם להיות חלק מהמלחמה נגד גזענות ואנטישמיות. כמנהיגים יש לנו מחויבות ללמוד מהעבר. לשנות את ההווה ולבנות עתיד טוב יותר. אנחנו צריכים לעמוד חזקים כנגד כל אפליה, נגד כל דת, גזע מין ומגדר וכו'".
"האזור שאני מגיע ממנו סובל מכל התופעות האלו", ציין - ועבר לעסוק באיום האירני. גנץ הצדיק את מדיניותה של ישראל בהנהגתו של בנימין נתניהו והבהיר כי חרף היריבות הפוליטית ביניהם, הוא עומד "כתף אל כתף" לצדו של ראש הממשלה במאבקו בטהרן. "אין זה סוף שראש ממשלת ישראל נתניהו הוא יריב פוליטי. יש לנו מחלוקות בנושאים רבים, אבל שנינו ילדים מסורים של אותה המדינה. כשביטחון ישראל בסכנה - אין הבדלים בינינו".
"המשטר באירן רשע - הם הסכנה למזה"ת"
"בנושאים הקריטיים אין ימין או שמאל, קואליציה או אופוזיציה", אמר. "כשזה מגיע להגנת ישראל, אנחנו מאוחדים. אני עומד כתף אל כתף עם נתניהו במאבק נגד הסכנה האירנית. אני מקווה שהוא יעשה את אותו הדבר כשאני אהפוך לראש הממשלה. "כרמטכ"ל לשעבר של צה"ל, ראיתי מגוף ראשון מה קורה באמת באירן", המשיך בדבריו.
"אני יכול להגיד לכם שהמשטר שזריף (שר החוץ האירני - י"א) מייצג הוא רשע", אמר ודחה את דבריו של הדיפלומט האירני שנאם בוועידה לפניו. "הם פוגעים בהומואים, פוגעים בנשים, מפרים זכויות אדם, מערערים את היציבות במזרח התיכון וממנים טרור בכל העולם. הם מייצגים סכנה גדולה למזרח התיכון וליציבות העולמית. הם האויבים של כל מי שהאנשים פה בחדר מאמינים בו".
לאחר מכן קרא "להכיר במציאות שמשטר האייתוללות יוצר באירן. המסר שלי לההנהגה שם היא: רוחאני, במשמרתי לא יהיה הסכם מינכן עם אירן. במשמרת שלי אירן לא תאיים על ישראל בעזה, בלבנון. במשמרת שלי, אירן לא תשיג נשק גרעיני".
גנץ הבהיר כי היריבות עם אירן לא נובעת ממתח דתי - אלא בשל ההתנהגות הדורסנית של טהרן, בכל רחבי העולם: "יש לנו גם כבוד גדול לאיסלאם והערכים האוניברסליים. אני קורא למנהיגים האסלאמיים המתונים שמאמינים בערכים האלו להימנע טרור ואלימות. לטרור אין גבול, אין לו גבולות. זה פוגע בבגדד, בפריז, בניו יורק, בתל אביב, בברלין או בסן פטרסבורג".
"חיזבאללה - ארגון הטרור המסוכן ביותר בעולם"
לאחר מכן התייחס במישרין למתיחות בגבול הצפון: "ישראל לא תספוג טרור מאף אחד. אנחנו חייבים להתחייב למלחמה מתמדת נגד פעילות טרור ולהשמיד על בסיס טרור. חיזבאללה הוא ארגון הטרור המסוכן ביותר בעולם. יש להם יכוללות אסטרטגיות כמו מדינות. יש להם כוח אש רב. זה להם מז"לטים, אלפי בתים בלבנון שיש להם סלון ולצידו חדר טילים".
באשר לאפשרות של מלחמה אפשרית מול חיזבאללה הזהיר כי הדבר יצריך מישראל להשתמש במלוא עוצמתה. "אני קורא לאירופה: חיזבאללה מוכר כארגון טרור ברחבי העולם, אך לא באירופה. אלו באירופה שרוצים יציבות וביטחון, חייבים להגדיר את חיזבאללה כארגון הטרור שהוא. חוסר פעולה - לא מקובל".
את נאומו סיכם גנץ עם תקווה שיש בו לשלום על רקע ההתקרבות של ישראל למדינות הערביות, בין היתר "הודות" לאיום האירני שנשקף גם על חצי האי-ערב. לדבריו, מנהיגים פרגמטיים מהעולם הערבי "הבינו שישראל היא חלק מהפתרון ולא הבעיה - חייבים לנצל את ההזדמנות".
"היום, רק 70 אחרי היווסדה, ישראל היא מובילה בחדשנות באזור ובעולם. הכוח הזה אפילו עבר לכוח האסטרטגי של ישראל בכל העולם. אחת מבעלי הברית של ישראל היא גרמניה. דוגמה טובה ליחסים טובים בין מדינות - למרות העבר הבעייתי. ישראל מדגימה שהתפתחותה ממדינה ענייה לחברה בארגון ה-OECD יכול ללמד שגם מדינות אחרות באזור יכולות להצטרף".
"אחרי הבחירות אחפש שיתוף פעולה אזורי שיביא יציבות וביטחון למזרח התיכון", סיכם. "כמו שאתם יודעים, 38 שנים שירתתי בצבא, איבדתי רבים מחבריי וחוויתי את זוועת המלחמה. אני יודע כמה יקר השלום. עלינו לבחור בחיים על המוות. ישראל תושיט את ידה לכל מי שמחפשת עמנו שלום, אבל כשאנחנו עושים זה - נחזיק את מגן הדוד קרוב ללבנו. רק ישראל בטוחה יכולה להבטיח שלום ארוך טווח שכולנו מקווים להשיג".