בתדרוך כתבים שערך היום (שני), במהלך ביקורו הרשמי בהודו, התייחס ראש הממשלה נתניהו למספר סוגיות ביטחוניות ומדיניות - ותקף את יו"ר הרשות הפלסטינית על התבטאותו האחרונה נגד ישראל וארה"ב. "הוא מנסה להוציא את ארה"ב מתפקיד המתווך, הניסיון הזה לא יצלח", אמר נתניהו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אבו מאזן חשף את שורשי הסכסוך - התנגדות בסיסית למדינת היהודים בכל גודל", תקף רה"מ, אך הבהיר כי מבחינת ישראל דווקא מדובר בצעד חיובי. "איך שהתבטא ומה שאמר עוזר לנו להציג את האמת, זה שירות גדול לדיפלומטיה הישראלית. אני מעריך שהוא עושה את זה כי הוא חושש מיוזמה אמריקנית, הם פונקו זמן רב מדי על ידי הקהילה הבינלאומית שלא אמרה להם אמת. זו הפעם הראשונה שאמרו להם את האמת בפרצוף".
עוד התייחס נתניהו לאיום המנהרות מעזה ואמר כי ישראל תמשיך לפעול נגד האיום. "במקביל, אני תומך בהקלות נוספות לאוכלוסייה ברצועת עזה", אמר. "אנחנו לא מתקרבים לרגע שבו חשש מהסלמה או מעימות עם הרצועה ישפיע על המשך הטיפול שלנו במנהרות". נתניהו גם התייחס לאיום מצפון ואמר כי לישראל התנגדות נחרצת להתבססות צבאית אירנית בסוריה. "כל ניסיון שלהם לקדם את הצבא שלהם ייתקל בהתנגדות. ההחלטה האם להסלים את המצב בצפון נמצאת כולה בידי האירנים".
"צריך לקחת את האמירות של טראמפ ברצינות"
בהמשך דבריו התייחס רה"מ ליחסי ישראל-הודו, ולביקורת שהופנתה אל ביקורו לאחר שהודו הצביעה באו"ם נגד ההכרה בירושלים כבירת ישראל. "יש שינוי גדול ביחס של הודו לישראל", אמר. "ההצבעה באו"ם היא עניין של הודו הישנה, ויש תנועה שלהם למקום אחר. הצבעה אחת לא משנה את תמונת היחסים".
על עסקת מכירת הנשק בין הודו לרפא"ל אותה ביטל הממשל ההודי אמר: "ברגעים אלה אנחנו עובדים על זה, יש מאמץ גדול לנסות ולהפוך את ההחלטה של ההודים שלא לקנות מאיתנו. אנחנו מטפלים בדבר הזה".
"אנחנו דנו עם ההודים גם על האיום האירני, שהוא איום על העולם האיסלמי בכל מקום בעולם", הוסיף נתניהו על הקשר הקיים בין הודו לאירן, קשר שככל הנראה קשה לשתי המדינות לנתק. על איום הגרעין האירני אמר: "צריך לקחת את האמירות של טראמפ ברצינות - חייבים לשנות את ההסכם. זו למעשה הזדמנות אחרונה לעולם לתקן את ההסכם. לדעתי טראמפ רציני מאוד שהוא אומר שאם לא יהיה התיקון הוא יבטל את ההסכם, זו הזדמנות אחרונה למערב".
ההסכמים שנחתמו במהלך הביקור
הסכם אנרגיה בתחום הגז והנפט - הצדדים התחייבו לחזק את שיתוף הפעולה בפעילויות הפקה ומחקר ופיתוח, יקדמו קשרים אקדמיים בין אוניברסיטאות ומוסדות שונים ויעבדו במשותף בתחומי הנפט והגז.
הסכם קופרודוקציה בקולנוע - הקשרים יהודקו בין תעשיות הקולנוע בשתי המדינות על ידי הענקת כספי תמיכה ממשלתית להפקות ישראליות-הודיות.
הסכם תעופה - שירותי האוויר בין המדינות יפותחו כשהדגש הוא על אפשרות לשינוי בתעריפים ובהסדרי בטיחות וביטחון.
הסכם סייבר - שיתוף הפעולה בתחום הסייבר יחוזק ויפותחו תכניות הכשרה ומיומנויות. בנוסף, יתחזק שיתוף הפעולה הטכנולוגי והתעשייתי בנושא ומפגשים בין החוקרים בתחום יקודמו.
בנוסף נחתמו הצהרות כוונות לגבי קידום השקעות ישירות בין המדינות.