אמיר וייסברוד, ראש חטיבת מזרח תיכון במרכז למחקר מדיני, ימונה לשגריר ישראל בירדן – כך נמסר היום (חמישי) ממשרד החוץ. המינוי, שעדיין טעון אישור רשמי של הממשלה, יתבצע במסגרת הסכם הפיוס בין שתי המדינות ששם קץ למשבר שפרץ ביולי האחרון בין המדינות לאחר שמאבטח ישראלי ירה למוות בשני בני אדם בתגובה לכך שאחד מהם ניסה לדקור אותו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתגובה לאותו אירוע, נסגרה השגרירות הישראלית בירדן והשגרירה עינת שלאין הוחזרה לארץ. שלושה חודשים לאחר התקרית, הציבה ירדן אולטימטום לישראל בו התנתה את סיום המשבר בהחלפת השגרירה הישראלית שלדברי הירדנים, לא יסכימו כי אותה אישה שצולמה יחד עם המאבטח בקבלת הפנים המתוקשרת תשוב לירדן.
כחלק מפתרון המשבר הדיפלומטי, התחייבה ישראל גם לשלם פיצויים כספיים למשפחות ההרוגים. בירדן אף דווח כי ישראל התחייבה להמשיך בחקירה נגד המאבטח היורה. עם זאת ניתן להעריך כי החקירה לא תוביל לכתבי אישום, שכן דוח השב"כ קבע כי המאבטח פעל מתוך הגנה עצמית.
ביולי האחרון אזרח ירדני שהגיע לביתו של אחד ממאבטחי השגרירות בעמאן תקף ודקר את הישראלי מאחור באמצעות מברג. המאבטח נפגע באורח קל, והאירוע הסתיים תוך זמן קצר - התוקף נורה למוות, כמו גם בעל הבית שנקלע למקום.
ישראל סירבה לאפשר לירדנים לחקור את המאבטח, משום שעל פי אמנת וינה הוא חסין מחקירה וממעצר - ומשפחתו של הצעיר שנהרג דרשה להעמיד לדין את המאבטח ולגזור עליו גזר דין מוות.
המאבטח הושב ארצה, יחד עם השגרירה, בתום יממת הסתגרות בשגרירות. לפני כשלושה חודשים השלימו בשב"כ את דוח החקירה המפורט של האירועים.
מדוח החקירה עלה כי המאבטח הותקף ממניע לאומני לא פעם אחת כי אם פעמיים על ידי מוביל הרהיטים - ולכן אין ספק כי פעל וירה כנדרש וכמצופה ממנו, ומתוך הגנה עצמית. על כן, עמדת השב"כ היא שאין אפשרות להעמיד אותו לדין.