בעקבות הפרסום ב"החדשות" לפיו קשיים ביורוקרטיים מאיימים על פתיחת השגרירות האמריקנית בירושלים במאי הקרוב, המועצה הארצית לתכנון ובנייה החליטה הבוקר (שלישי) להמליץ על הענקת פטור מתוכנית ומהיתר הקמת חומה ודרך מילוט עבור השגרירות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"בפני המועצה הארצית הוצגו החשיבות והדחיפות הלאומית בהשלמת סידורי הביטחון הדרושים עד למועד מעבר השגרירות", נמסר. "לאור הצורך בהתאמות המתחם הקיים לדרישות האבטחה של מתחם המשמש כמקום מושבו של השגריר אשר השלמתן נדרשת עד למועד המעבר, החליטה המועצה להמליץ על הפטור כאמור".
עוד נמסר בהודעת המועצה כי יש לקבוע פטור מתוכנית ומהיתר עבור הקמת וסלילת דרך מילוט למשך 3 שנים, במהלכו יבוצעו העבודות הרלוונטיות הנדרשות. שר האוצר, משה כחלון, שנחה את המועצה להתכנס בדחיפות לטובת מתן פטור מהיתר להקמת התשתיות הנדרשות, מיהר לברך.
"כפי שהתחייבנו, לא ניתן בירוקרטיה מיותרת לעכב את העברת השגרירות האמריקנית לירושלים בירת ישראל הנצחית", אמר השר כחלון. "מדובר במהלך מדיני אסטרטגי עבור מדינת ישראל וגופי התכנון בראשותי יעשו את כל הנדרש בכדי להתכנס ללוח הזמנים הנדרש. כשר האוצר של מדינת ישראל אני שוב מודה על הזכות שנפלה בחלקי לקחת חלק במהלך ההיסטורי הזה".
"המועצה הארצית שקלה בדיון את ההיבטים התכנוניים של שגרירות ארה"ב בירושלים", אמרה מנהלת מינהל התכנון דלית זילבר. " לאור העובדה כי הבקשה אינה פורצת את המסגרת התכנונית הקיימת, החליטה המועצה פה אחד להמליץ על קידום מהיר של העברת השגרירות לירושלים במועד המתוכנן".
בשבוע שעבר פורסם במהדורה המרכזית כי המעבר של השגרירות האמריקנית לירושלים ב-14 במאי עומד תחת סימן שאלה כבד, בשל הליכי ביורוקרטיה בשטח. גורמים מטעם מחלקת המדינה האמריקנית ביקרו בארץ וקיימו מספר פגישות עם הרשויות הרלוונטיות.
באחת מהפגישות, הבהירו האמריקנים לגורמים הישראלים שעל מנת להתאים את המתחם הקיים בשכונת ארנונה בירושלים ולהפוך אותו מקונסוליה לשגרירות, נדרשת שורת עבודות בינוי ביטחוניות דחופות וזריזות שיושלמו עד למועד המעבר המבוקש. האמריקנים ביקשו בין היתר לבנות חומה אטומה בגובה של יותר משלושה מטרים שתקיף את מתחם השגרירות.
עוד דרשו סלילת כביש מילוט מהחניון הדרומי של מלון דיפלומט לאורך השוליים המערביים של שכונת מורדות ארנונה. הנציגים האמריקנים הגישו את הדרישות, אלא שאז גילו בישראל שכל מה שהאמריקנים מבקשים לא תואם את תכנית המתאר המקומית של המבנה, שנועדה לשמש כקונסוליה ולא שגרירות. כעת נראה שחילוקי הדעות הבירוקרטיים הסתיימו עם קבלת בקשתו של השר כחלון.