מועצת זכויות האדם של האו"ם אישרה במהלך הלילה 5 החלטות שונות נגד ישראל ומדיניותה בשטחים - אל מול שתיים בלבד נגד סוריה ואחת נגד אירן וצפון קוריאה. ההחלטות הציתו חילופי האשמות בין רמאללה לירושלים: הפלסטינים בירכו את המועצה על עמידתה לצד "פתרון הולם וצודק" ושיגרו עקיצה לטראמפ, ואילו ישראל האשימה כי המועצה היא תרמית אנטי-ישראלית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שר הביטחון אביגדור ליברמן פרסם ציוץ בו קרא לישראל לעזוב את המועצה - ואף אמר כי החלטותיה מקנות לגיטימציה לאנטישמיות. "אין לישראל מה לחפש במועצת זכויות האדם של האו"ם", אמר. "בעבר כשהייתי שר החוץ הובלתי החלטה לעזוב את המועצה אך לצערי כשסיימתי חזרנו לשם. הישיבה שלנו שם נותנת לגיטימציה להחלטות האנטישמיות והפארסה חייבת להיפסק".
גם נתניהו הצטרף למתקפה וכתב: "עוד החלטות מנותקות מהמציאות של קרקס האבסורד שנקרא מועצת זכויות האדם. הגיע הזמן שישנו את השם ל'מועצה להחלטות נגד הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון'".
דובר הממשלה הפלסטינית יוסוף אל-מחמוד אמר כי "הרשות מברכת על אימוץ ההחלטות ברוב גדול". הוא התייחס למדינות שתמכו בהחלטות נגד ישראל ועקץ את וושינגטון על רקע האיומים של ממשל טראמפ לחתוך בכספי הסיוע האמריקניים המוזרמים למדינות במידה והם לא יצביעו עם ארצות הברית באו"ם.
"אני משבח אותן על יכולותיהן לעמוד מול חוסר צדק, שחצנות וכיבוש ולדחות את שפת האיומים והסחיטה", הוסיף הדובר הפלסטיני. "ההחלטות משקפות עמדה עולמית בעד פתרון הולם וצודק לסכסוך, פתרון שהרשות הפלסטינית תומכת בו ושואפת לסיים אותו עם מדינה פלסטינית ריבונית ועצמאית שמזרח ירושלים בירתה". לדבריו, התמיכה של אותן מדינות נובעת מתמיכתן "בחירות, כבוד, שוויון וצדק ברחבי העולם".
ומנגד, דובר משרד החוץ תקף בחריפות את המועצה וכינה אותה פלטפורמה אנטי-ישראלית המשמשת ככלי בידי דיקטטורים צמאי דם. "המועצה לזכויות האדם היא תרמית השמה ללעג את המטרות האציליות שהיא מעמידה פנים שהיא מייצגת", האשים בציוץ בטוויטר. "זו במה אנטי-ישראלית המנוהלת על ידי דיקטטורות צמאות דם שמסתירות את ההפרות שהן מבצעות בעצמם באמצעות תקיפה של ישראל".
עוד לפני ההתייחסות הישראלית ארצות הברית גינתה את היחס הלא הוגן של המועצה לישראל. השגרירה האמריקנית ניקי היילי אמרה כי "מועצת זכויות האדם אימצה 5 החלטות נגד ישראל בזמן שקיבלה רק החלטה אחת נגד צפון קוריאה, אירן וסוריה. בכל חודש מרס מתכנסות שתי מועצות שונות לזכויות אדם, אחת לכל העולם והשנייה רק למדינה אחת - ישראל".
היילי הוסיפה: "כשהמועצה מתייחסת לישראל גרוע יותר מאשר לצפון קוריאה, אירן וסוריה היא מראה כי היא מטופשת ולא ראויה לשמה". בדבריה, קראה היילי למדינות נוספות שכבר הבינו שהמועצה מוטה לקרוא לשינוי. "ארצות הברית ממשיכה להעריך האם היא תישאר חברה במועצה הזאת".
חמש ההחלטות שאישרה המועצה הלילה עסקו במצב זכויות האדם "בגולן הסורי הכבוש" ו"בשטחים הפלסטינים הכבושים ובהם מזרח ירושלים", ב"זכות העם הפלסטיני להגדרה עצמית", בבנייה הישראלית "בשטחים הפלסטינים הכבושים ובהם מזרח ירושלים והגולן הסורי הכבוש" ו"וידוא האחריות הישראלית והשגת הצדק לכל הפרות החוק הבינלאומי בשטחים הפלסטינים הכבושים".