נשיא המדינה לשעבר שמעון פרס אירח היום (רביעי) במרכז פרס לשלום טקס חגיגי לכבוד השנה הסינית החדשה- שנת הקוף, בהשתתפות השגריר הסיני בישראל ג'אן יונג-סין ובכירי השגרירות הסינית בארץ. "אני מאחל לעם הסיני שנה טובה- שנת צמיחה, שגשוג והצלחה", אמר פרס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך הטקס הושק לראשונה קליפ השיר "Chinese Melody" שכתב פרס לכבוד כינון אגודת הידידות בין סין לישראל. השיר שבוצע על ידי מיילי, נערה ישראלית שגדלה בסין בעקבות שליחות דיפלומטית של אביה וגרייס, זמרת סינית מקצועית הוענק לעם הסיני כמתנה לשנה החדשה.
"ישראל אוהבת את סין, הישראלים אוהבים את הסינים ואנחנו אסירי תודה לסין על אהבתה לישראל", נאם פרס והציג את השיר. "ב-40-50 השנים האחרונות עשתה סין קפיצה מהנקודה הנמוכה ביותר מבחינת כלכלה, לאחת מהכלכלות החזקות בעולם. אך בדרך, גם סין וגם ישראל לא שכחו את אהבתם לאומנות, לתרבות, לפילוסופיה. התרבויות שלנו הן עתיקות אך השירים שלנו חדשים".
"כתבתי את השיר לפני מספר שנים, לכבוד אירוע חגיגי בסין", הסביר פרס. "לסינים יש שירים קצרים, חמשירים כאלה, שמביעים ידידות. ואני חשבתי שזו דרך להביע ידידות, במקום נאום ארוך ארוך ארוך. לבטא ידידות אפשר בהרבה דרכים, אבל הדרך הזו של שיר קצר , שיש בו קצת פואטיקה, היא דרך יפה מאוד בעיני, אם כי אני לא משורר".
בשיחה עם כתבים התייחס גם פרס לקמפיין "השתולים בתרבות" ואמר כי לכל אדם מותר להעביר ביקורת. "התרבות הישראלית פורחת. יש יותר אנשים באולמות התיאטרון מאשר במגרשי הכדורגל. משוררים צעירים וחדשים, דור חדש, ספרים יפים. מצד שני יש את התופעה הזו של התקפה, מה שנקרא "שתולים". אם "שתולים", אז צריך להתחיל עם משה רבנו, גם הוא היה שתול, וגם ישיעהו הנביא שמאלני נורא, ועמוס שאמר "אל תמכור אביון עבור נעליים", וירמיהו שישב בבית הסוהר. איזה מן דברים אלה?"