על רקע גל הטרור המתמשך, רוב גדול בציבור הישראלי סבור שעל מנהיגי ישראל והרשות הפלסטינית להיפגש ולדבר: מתוצאות מדד השלום החודשי של אוניברסיטת תל אביב והמכון הישראלי לדמוקרטיה שפורסמו היום (שלישי) עולה כי 70% מהישראלים סבורים שעל נתניהו ואבו מאזן להיפגש ולשוחח - אך גם הביעו ספקות שמפגש שכזה יניב תוצאות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
27% מהנשאלים בסקר שנערך על ידי פרופ' אפרים יער מאוניברסיטת תל-אביב ופרופ' תמר הרמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, הביעו התנגדות לפגישה בין השניים. עם זאת, בקרב תומכי הימין, קרוב למחצית תומכים בקיומה. עוד נמצא, כי 62% מהישראלים תומכים במו"מ בין ישראל לרשות הפלסטינית, אך 29% בלבד מאמינים שמהלך של משא ומתן יוביל לשלום בשנים הקרובות.
בנוגע לאמירתו של אבו מאזן לפני כשבועיים, כי העביר מסר שברצונו להיפגש עם נתניהו אך לא נענה, נמצא כי 63% הישראלים אינם מאמינים להצהרה זו . בקרב יהודים בלבד, חלקם של הספקנים מטפס ל-72%.
מצביעי ימין - תומכים גדולים בהיפרדות מהפלסטינים
על רקע העימותים הפנימיים במפלגת העבודה ובאופוזיציה אודות אמירתו של יו"ר המחנה הציוני הרצוג לפיה "יש להיפרד מכמה שיותר פלסטינים כמה שיותר מהר ולהקים חומה בין ירושלים לכפרים הפלסטינים הסמוכים לה", ענו 41.5% שהם מסכימים עם מדיניות זו, לעומת 52% המתנגדים לה.
בקרב הציבור היהודי, תמונת המצב משתנה כש-49% תומכים במדיניות זו, לעומת 44% שמתנגדים לה. בקרב תומכי המחנה הציוני, ישנו רוב דחוק המתנגד לאמירה זו - 49% לעומת 43%. עוד נמצא כי בקרב מצביעי ישראל ביתנו והליכוד (78% ו-64% בהתאמה) ישנה התמיכה הגבוהה ביותר בעמדה זו, בעוד שאצל מצביעי מרצ והבית היהודי נרשמה ההתנגדות החריפה ביותר (75% ו-55% בהתאמה).
עוד עלה בסקר כי 51% מהנשאלים הסכימו עם הביקורת של השר בנט כנגד שר הביטחון וראש הממשלה, לפיה מדיניותם כלפי הפלסטינים אינה תקיפה ויעילה מספיק מוצדקת - זאת לעומת 43.5% שלא הסכימו עם הביקורת.
מחצית מהנשאלים: להתעלם מהביקורת הבינלאומית
על רקע הביקורת הבינלאומית על מדיניות ישראל בשטחים, טענו 74.5% מהנשאלים, כי הביקורת בקהילה הבינלאומית לא מביאה בחשבון במידה שווה את האינטרסים הלאומיים של הישראלים והפלסטינים כשבקרב המגזר היהודי בלבד, מספר זה מזנק ל-82%. בהמשך לכך, 49.5% מהנסקרים, סבורים כי ישראל לא צריכה להתייחס ברצינות לביקורת של הקהילה הבינלאומית בנושא זה.
50% מהנשאלים סבורים שישנם סיכויים גבוהים שהקהילה הבינלאומית תפעיל לחצים ממשיים על ישראל בכדי להביא לסיום שליטתה בשטחים - זאת לעומת 33% שסבורים כי לחצים ממשיים כאלו לא יופעלו בשנים הקרובות. עוד עולה כי 40% מהנשאלים הסכימו שאם יימשך המצב הנוכחי, הקהילה הבינלאומית תתייחס לישראל כמדינת אפרטהייד.