החשד - וההתנערות: לאחר שהותר לפרסום כי המחבל מאזן אל-קאדי חשוד בכך שניהל קשר אינטימי עם חיילות בכלא רמון - הנהגת האסירים הביטחוניים זועמת ומתנערת אמש (שני) מכל אחריות. בשיחה עם N12, טען גורם פלסטיני בכיר כי "לא הגיוני שזה קרה - לא מתקבל על הדעת. ייתכן שהיה קשר מסוג אחר ושהוא רצה להשתמש בהן כדי להבריח טלפונים".
פרשת הסוהרת והאסיר הביטחוני - סיקור N12
- הותר לפרסום: מאזן אל-קאדי הוא המחבל שחשוד שניהל קשר עם חיילות בכלא רמון
- בעקבות החשד לקשר האינטימי בכלא: חיילות יוצאו מהאגפים הביטחוניים
- פרשת הסוהרת והאסיר הביטחוני: חשד שחיילות נוספות היו בקשר עימו
"מבחינה מעשית בשום פנים ואופן לא ייתכן שהתקיימו יחסים אינטימיים כאלה בין אל-קאדי לחמש סוהרות כפי שפורסם בתקשורת הישראלית", אמר הגורם הפלסטיני שהציג את גרסת האסירים הביטחוניים. "יש הגזמה וכנראה שיש מישהו שיש לו אינטרס לנפח את העניין, על מנת לתת לגיטימציה לצעדים שהוא מתכנן לנקוט בהם".
הגורם, שנחשב לבכיר בקרב האסירים הפלסטיניים, הפנה אצבע מאשימה לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. "אני מאשים את בן גביר, יש לו אינטרס לייצר את האווירה הזו. אפילו אם אותו אסיר היה חופשי, הוא לא היה מצליח לקיים יחסים עם חמש סוהרות. בכלל לא הגיוני שזה קרה", הוא טוען.
בעקבות הפרשה, הוחלט כי חיילות לא ישרתו יותר באגפים הביטחוניים. הגורם הפלסטיני טוען כי "הצעד שננקט מוביל אותם להשתכנע שאסירים שבדרך כלל שמרניים ושייכים לחברה שמרנית - מקיימים יחסי מין עם בחורות ושוטרות. אז לקיים יחסים עם חמש? זה לא מתקבל על הדעת".
"האופי של הצעדים שננקטו הוא יותר ביטחוני מאשר אופי מנהלי", אומר הבכיר הפלסטיני ל-N12. "מבחינת ישראל זה כנראה יותר מסוכן מאשר יחסים אינטימיים". לדבריו, "אסיר תמיד שואף לברוח או להבריח. כל אסיר נורמלי שסגור בין החומות - חושב על החופש שלו בכל מקום. זה עניין אנושי והוא שואף להבריח דברים שאסור לקבל, ולכן אולי הוא רצה שיבריחו לו טלפון למשל".
מוקדם יותר הותר לפרסום כי מאזן אל-קאדי הוא המחבל שחשוד שניהל קשר עם חיילות בכלא רמון. אל-קאדי, בן 43 מאל-בירה, הורשע בסיוע למחבל שביצע את הפיגוע בסי-פוד מרקט בתל אביב לפני 21 שנים, שבו נרצחו שלושה ישראלים. הוא נחשב למי שרכש מעמד בכיר מקרב האסירים הביטחוניים בכמה בתי כלא בדרום, ונמנה עם ארגון הפתח.
האסירים הביטחוניים זועמים בעקבות החלטת שב"ס לפרק את האגף בכלא רמון שבו שהה אל-קאדי. "אם הם חושבים שזה נכון, למה להעביר את האגף כולו? מהי המעורבות של שאר האסירים?", תוהה הגורם הפלסטיני בשיחה עם N12.
במועדון האסיר הפלסטיני איימו אמש כי ינקטו בצעדי מחאה, בהן שביתת רעב - אם הנהלת שב"ס לא תשנה את המדיניות שלטענתם נקטה נגדם. "אם לא ישתנו הדברים וינקטו בעונשים קולקטיביים נגד האסירים, לא נקבל את זה והאגף שהעונש בכלא רמון - יפתח בשביתת רעב ביום שישי", אמר הבכיר הפלסטיני.
"אם שביתת הרעב לא תפסיק עד 13.10, אז גם שאר האסירים בכלא רמון יצטרפו", הוסיף הבכיר הפלסטיני. "אם יש טעויות אצל האסירים או הסוהרות וגם נניח שהם צדקו, אז למה כלל האסירים צריכים לשלם על זה בגלל ההתנהלות של הנהלת שב"ס? שילכו להתחשבן עם מנהל בית הסוהר וקצין המודיעין, למה עם שאר האסירים? במה הם אשמים".