ב-14 באוקטובר ניתנה הפקודה בלב ים. שורת מטרות הייתה על הכוונת: מתקן לייצור אמצעי לחימה, מוצב - ועמדת תצפית של הכוח הימי של חמאס. השיגור הימי, שפגע בול במטרה, עשה היסטוריה: זו הייתה התקיפה המבצעית הראשונה אי-פעם של הסטי"לים (ספינות טילים) החדשות של חיל הים, ספינות סער ". כלי השיט החדשים והמתוחכמים נכנסו לפעולות הגנה כבר מיומה הראשון של המלחמה, ושתיים מהן רשמו את התקיפה המוצלחת הראשונה - ברצועת עזה. הפרטים המופיעים בכתבה הותרו לפרסום בידי הצנזורה.
ברשות מדינת ישראל וצה"ל ארבע ספינות סער 6, שלוש מהן כבר נכנסו לשימוש מבצעי. הן הגיעו מגרמניה בשנתיים האחרונות, וכיום במהלך הלחימה הן פרושות בגבולות המרחב הימי. ספינת סער 6 היא ספינת טילים מתקדמת שבה נמצאים חובלים וחובלות, ובדומה לספינות טילים אחרות גם היא מחולקת לארבע מחלקות: מערכות ניווט שליטה ובקרה; מערכות גילוי, זיהוי ולוחמה אלקטרונית; מערכות נשק; וכלי טיס.
הספינה נושאת בתוכה את מערכת הטילים המתקדמת גבריאל 5, שיכולה לפעול לטווח של מאות קילומטרים במצבי אוויר וים משתנים: כך היא מסוגלת לפגוע בצורה מדויקת במגוון רחב של מטרות ואיומים בטווחים ארוכים. ברשות הספינה יש גם תותח, שביכולתו לתקוף מטרות בקצב של 120 פגזים לדקה.
התשובה הישראלית לתוכנית האיראנית: המהפך של מערך ההגנה הימי | מגזין N12
לזהות ספינת אויב בין אוניות אזרחיות
גם "כיפת מגן", הגרסה הימית של כיפת ברזל מתוצרת רפאל, נמצאת על הספינה ביחד עם 18 מערכות לחימה מתקדמות תוצרת כחול-לבן, שביניהן מערכת המכ"ם "אדיר" המתקדמת שרואה רחוק יותר, מסמנת יותר מטרות - ובמקביל יודעת לזהות ספינת אויב שמסתתרת בין עשרות אוניות תמימות.
הספינות אחראיות להגן על נכסים אסטרטגיים רבים של מדינת ישראל, בהם אסדות הגז, ובמקביל הן יכולות לתקוף בצורה משמעותית ומדויקת - כפי שכבר קרה במלחמה הזו. השילוב של היתרון הימי, יחד עם הטילים החדשניים והתותחים האוטומטיים, מאפשר לבצע פגיעות מדויקות לעבר יעדי אויב.
"השלב הבא הוא ירי מדויק"
וכך זה קורה: "אל המפקדה מגיע מידע מודיעיני על נ"צ של מיקום מחבלים, מחסן אמל"ח של האויב ואף איתור שממנו זוהו שיגורים לעבר שטח ישראל", מסביר סא"ל שראל, מפקד אח"י (אוניית חיל הים) עוז, אחת מספינות סער 6. "מהמפקדה, הנ"צ מועבר אלינו לספינה בים ואנחנו מזדהים מולו כמה פעמים כדי לוודא את מקורו - השלב הבא הוא ירי מדויק לעבר המטרה באמצעות מגוון האמצעים הקיימים בחיל הים".
הספינה שלו ביצעה את התקיפה יחד עם ספינת "סער 6". לדברי סא"ל שראל, שמדבר איתנו מטלפון מוצפן צבאי כשהוא בלב ים, התקיפה הזו היא חלק מפגיעה מהותית בחמאס. הירי מתוך הסטי"ל גרם נזק משמעותי לתצפיות, לאתרי האמל"ח ולמתקני השיגור של ארגון הטרור.
"המורל גבוה, האתגר גדול"
ספינות סער 6 אינן פועלות לבדן, אלא בשיתוף פעולה גם עם כוחות האוויר וגם עם כוחות היבשה. "זה מתחיל מימי אימון ומודלים שעשינו ביחד וממשיך לאזור הלחימה כשיש מטוסי ומסוקי קרב רבים שמתקיפים במקביל אלינו", הוא מסביר."ויש צורך בשיח שוטף עם המטוסים ועם ועידת הפיקוד".
סא"ל שראל מפקד על אח"י עוז כבר שנה ו-4 חודשים. בשיחה בטלפון המוצפן הוא מספר כי הלוחמים ואנשי הספינה נמצאים עליה מאז החלה הלחימה, למעט חזרה לשעות ספורות למילוי מצבורים. הוא כל העת נמצא עם החובלים על הספינה, שמשגיחה ומגינה - ומוכנה לפעולה: לדבריו, המורל של הצוות גבוה ואיתו גם הרצון להוכיח את היכולות.
"האתגר הוא גדול כי אנחנו מיום הלחימה הראשון נמצאים ברצף בים ויש אנשי משפחה רבים, אבל אנחנו מבינים את גודל המשימה", הוא מצהיר. "אנחנו נעשה הכול כדי שכל בית בישראל יוכל לחיות בשקט ובבטחה - וכדי שחמאס וכל ארגון טרור שינסה לפגוע בנו יבין את המחיר הכבד שאותו הם ישלמו".