מיאה ליימברג בת ה-17 מירושלים נחטפה בשבת השחורה מקיבוץ ניר יצחק. מיאה הירושלמית הגיעה לשבת בקיבוץ יחד עם אימה גבריאלה כשמחבלי חמאס פשטו על יישובי העוטף. שתיהן נחטפו בידי המחבלים - ושוחררו משבי חמאס בפעימה השישית. הערב (רביעי) פורסם תיעוד חדש ממצלמות האבטחה של הקיבוץ, שחושף את הרגעים שבהם נלקחו השתיים בשבי - יחד עם הכלבה בלה, שגם שוחררה איתן.
![תיעוד חטיפתן של מיאה וגבריאלה ליימברג תיעוד חטיפתן של מיאה וגבריאלה ליימברג](https://img.mako.co.il/2023/12/06/in_mia_re_autoOrient.mxf_1_re_autoOrient_i.jpg)
![שחרורה של מיאה ליימברג (צילום: קרדיט שמור במערכת) שחרורה של מיאה ליימברג (צילום: קרדיט שמור במערכת)](https://img.mako.co.il/2023/11/30/M628_301123_Hatufim_7_autoOrient_i.jpg)
בסרטון הן נראות יושבות על הארגז של הטויטה הלבנה, אחת מיני רבות ששימשו את מחבלי החמאס במתקפת ה-7 באוקטובר. שתיהן יושבות ברכב הנוסע, כשמסביבן מחבלים רבים - וגם אופנוע של מחבל ש"מוביל" את הטויוטה. ביניהן נראית אפילו הכלבה של מיאה בלה, שאף היא נחטפה: המחבלים לא שמו לב והופתעו לגלות את הכלבה בתוך רצועת עזה.
![מיאה ליימברג עם הכלבה בלה (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90) מיאה ליימברג עם הכלבה בלה (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)](https://img.mako.co.il/2023/12/06/MAYA_autoOrient_i.jpg)
![גבריאלה ליימברג גבריאלה ליימברג](https://img.mako.co.il/2023/10/18/gabriela_leimberg_autoOrient_i.jpg)
אביה של מיאה, משה, סיפר: "היא הכניסה את בלה מתחת לבגדים שלה כשהם נחטפו מהקיבוץ - המחבלים שמו לב רק במנהרה. הן הועברו במנהרות, והכלבה הייתה איתה כל הזמן. כשהן יצאו מהמנהרה, הן טיפסו בסולם - אז אנשי חמאס שמו לב לבלה".