הדרג המדיני עדיין לא נתן את ה"אור הירוק" לכניסה הקרקעית לרצועה, אך בצה"ל מתעקשים ש"התמרון בעזה מוכן בצורה טובה מאוד" כדי לממש את מטרת המלחמה – למוטט לחלוטין את חמאס, צבאית ושלטונית. עד שיתקבל האישור לעבור לשלב הבא, מערכת הביטחון מכינה את התוכניות המבצעיות, מדייקת את המודיעין, מאמנת את הכוחות וממשיכה לפגוע אווירית במחבלי חמאס.
"אנחנו רוצים להביא את חמאס למקום של פירוק, לכן אנחנו הורגים מפקדים בכירים ופעילים, משמידים תשתיות", אמר אתמול הרמטכ"ל הרצי הלוי בשיחה עם לוחמים. "פיקוד הדרום העמיד תוכניות איכותיות. יש שיקולים טקטיים, אופרטיביים ואסטרטגיים – אנחנו מתכוננים טוב יותר". דבריו של הלוי מגיעים על רקע ההמתנה להנחיית הדרג המדיני על כניסה קרקעית לרצועה, זאת על אף שבמערכת הביטחון לוחצים על הדרג המדיני להתקדם "לשלב הבא", כלומר לתמרון, ומרגישים מוכנים – גם כשהם יודעים שבכניסה יבשתית יש סיכון כבד לאבידות ונפגעים. עם זאת, קיים קונצנזוס בצמרת הביטחונית והמדינית שישראל צריכה להיות מובילה של מהלכים, ולא מובלת.
רה"מ בנימין נתניהו הדגיש שיעד המלחמה הוא "מיטוט שלטון חמאס" ושר הביטחון גלנט הצהיר שה-7 באוקטובר הוא היום "שהחל את תהליך מחיקת חמאס", אך הדרג המדיני לא ביקש מעולם מהדרג הביטחוני תוכנית של מיטוט ארגון הטרור ברצועה. תוכנית כזו היא מורכבת, והצבא עמל על הכנתה בהתאם לדרישות של הדרג המדיני. נתניהו מכיר וראה את כל התוכניות המבצעיות והן אף אושרו בקבינט. גם אחרי השיחה שקיים נתניהו עם האלוף (במיל') יצחק בריק, הוא לא ביקש לשנות אותן.
בצבא "מנצלים" את ההמתנה כדי להמשיך בתקיפות האוויריות, שיסייעו לכוחות בכניסה היבשתית. חיל האוויר פוגע במחסני הרקטות, באתרי השיגור וגם בפעילי החמאס עצמם. כך, עד שתתקבל ההחלטה לעבור לשלב ב', הצבא זורע הרס ברצועה ופוגע בפיקוד השליטה של חמאס. במקביל, הצבא מאמן את היחידות שרמת הכשירות שלהן לא גבוהה מדי, כדי להגיע לרמה מיטבית בשדה הקרב. לא זו אף זו, בצה"ל מגבשים תמונת מודיעין מיטבית טרם הכניסה.
בזמן תקיפות צה"ל, כפי הנראה פעילי חמאס מסתתרים ברשת המנהרות התת-קרקעיות ברחבי הרצועה. השהות שם דורשת אנרגיה עבור חמצן וחשמל, והם מקבלים אותה מגנרטורים שפועלים על סולר שהולך ומתמעט בעקבות המצור הישראלי. בצבא מקווים שבסופו של דבר ייאלצו המחבלים לעלות לקרקע.
אחת הסוגיות כבדות המשקל שנמצאת על שולחן מקבלי ההחלטות היא השבת 220 החטופים הישראלים לרצועה. ישראל מכירה את קיומו של ערוץ מו"מ לשחרור החטופים בתיווך קטר ומצרים, אך היא אינה מעורבת בו באופן מלא. נראה גם ששחרור החטופים טיפין טיפין בידי חמאס, נועד כדי לעכב את התמרון הקרקעי.