בזמן שכ-700 אלף עזתים כבר עזבו לדרום הרצועה, כוחות צה"ל בשטחי הכינוס מוכנים לכניסה קרקעית לעזה אם יידרשו לכך. עיתוי המהלך הקרקעי נמצא בידיים של הדרג המדיני ובפיקוד הדרום נאלצו לגבש תוכניות פעולה חדשות לגמרי. לשם כך, גויסו שני קצינים בכירים ומנוסים במילואים, תא"ל (במיל') משה (צ'יקו) תמיר ואלוף (במיל') יוסי בכר, שמסייעים למפקד פיקוד הדרום בתכנון המערכה.
הלחימה בתקופה הקרובה צפויה להתנהל בשלושה שלבים: התמרון הקרקעי שיימשך זמן רב, ייצוב השטח, והמשך התקיפות והכניסות לרצועה ככל שיידרש. שר הביטחון יואב גלנט כבר הקים צוות חשיבה ליום שאחרי פירוק חמאס, שיציג לו מסקנות תוך כדי הלחימה: מי יהיה הריבון ולמי ניתן בכלל להעביר את השליטה ברצועה.
צוות החשיבה עוסק גם בתכנון אזור חיץ, מעין רצועת ביטחון, לאורך כל הרצועה. כוחות הביטחון יירו בכל מי שיתקרב לאזור החיץ. במקביל, החיסולים ברצועה יימשכו ואף אחד לא יהיה חסין, גם אם תשכך האש. אחת המטרות העיקריות היא השבת הביטחון לתושבי העוטף בניסיון אולי להחזיר אותם הביתה. בינתיים, בחודשים הבאים תתנהל לחימה אינטנסיבית ברצועה, כולל ירי רקטות לשטח ישראל עד לייצוב השטח.
בשעה שצה"ל משלים הכנות לשלב הלחימה הבא, שר הביטחון גלנט קיים אחר הצוהריים הערכת מצב בפיקוד הדרום יחד עם מפקד הפיקוד אלוף ירון פינקלמן, ראש אגף אסטרטגיה בצה"ל אלוף אליעזר טולדנו ומפקדי האוגדות בגזרה. גלנט נפגש עם לוחמי גבעתי בשטחי הכינוס, ואמר להם כי "אתם רואים כעת את עזה מרחוק, בקרוב תראו אותה מבפנים. הפקודה תגיע".
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם חיילי גולני מגדודים 51 ו-13 בשטח כינוס סמוך לרצועת עזה, ואמר כי "הלוחמים האלה לחמו כמו אריות - וילחמו כמו אריות. אנחנו הולכים לנצח בכל העוצמה". הוא הוסיף: "כל עם ישראל עומד מאחוריכם, ואנחנו ניתן את המכה הקשה לאויבים שלנו כדי שנשיג ניצחון - לניצחון!".