"רוצים לתרום ונעשה מה שצריך": אלפי חרדים כבר הגישו בקשה להתגייס לצה"ל מאז תחילת המלחמה. היום (שני) כבר החל תהליך גיוסם של מאות מהם, שהתייצבו בבקו"ם והחלו את תהליך שרשרת החיול. מוטי לייטנר, חרדי ואב לשלושה, צפוי להתגייס בימים הקרובים - והיום הוא התייצב באולפן חדשות 12 והסביר למה.
"גם באולפנים וגם בכל מיני מקומות אחרים מדברים הרבה על קונספציות שגויות, תפיסות שגויות שהתנפצו על קרקע המציאות וגם אצלנו באופן אישי - הייתה לנו קונספציה מסוימת", אמר. "דנו הרבה מאוד זמן אם צה"ל צריך את החרדים או לא צריך את החרדים, והתברר לנו שאנחנו - הסקטור החרדי בתוך החברה הישראלית - צריך את צה"ל. נוכחנו לראות שמה שפנטזנו ודמיינו על חוסנו של צה"ל וחוזקו, כשניהלנו דיון של פריבילגים שלא צריכים אותנו ואנחנו יכולים להמשיך בשגרת חיינו כרגיל - התברר לנו שאנחנו צריכים להיות שם".
"בוערת אש וכשרואים את זה אנחנו לא יכולים לעמוד מנגד ולהישאר ולהמשיך כאילו הכול כרגיל", הצהיר לייטנר. גם אני באופן אישי, והתברר לי שעוד אלפים מרחבי הערים החרדיות, מגיעים ואומרים 'אנחנו כאן, רוצים לתרום ונעשה מה שצריך'. יחד עם כל עם ישראל אנחנו רואים את המראות הקשים ומקווים לטוב".
"כמו שאנחנו רואים 300 אלף מילואימניקים שגויסו בצו 8, גם לנו יש את הצו המוסרי והמצפוני שלנו", הוסיף. "זה לא מאפשר לי לשבת מהצד ואולי לשלוח לחיילים מזון, שוקו ונעליים אלא לבוא ולומר לגוף הלאומי שמתכלל את זה ויודע לעשות את זה הכי טוב מבחינת הפיזור ברחבי העורף ולומר 'אנחנו כאן'". לדבריו, גיוס החרדים בהיקף הזה הוא חלק מהבנייה מחדש של יחסי החברה החרדית עם כלל האוכלוסייה בישראל: "לא הייתי אומר את המילה התפכחות, אבל אנחנו מבינים שמה שהיה לא יהיה עוד".
לייטנר, מהנדס תוכנה במקצועו, הבהיר: "לא מדובר פה על בחורי ישיבות שמתגייסים אלא על בעלי משפחות מעל גיל 26 שעובדים כשכירים או עצמאיים. המסלול הזה הוא מסלול ב', אבל אף פעם לא היה בהיקפים האלה - זו טירונות קצרה של כמה שבועות ואז מילואים בפיקוד העורף. מבינים שזה יכול לקחת חודשים רבים עד שנחזור הביתה ומקווים שצה"ל יעשה ויצליח להשתלט על המספרים הללו".
כשנשאל אם הוא חושש מהגיוס, ענה בנחרצות: "לא, מלא להט ומוטיבציה שזה מה שנדרש לעשות". ולייטנר הודף את הדאגות מפני תגובות לא טובות בציבור החרדי: "זה יושב על סנטימנט מאוד עמוק גם אצלנו. אי אפשר להישאר אדיש למה שראינו ולחכות שמישהו יעשה לנו את העבודה. אנחנו מקווים שהצעד הזה יתקבל בהבנה ובהכלה ושהוא יהיה חלק מהצעדים שנדרשים כדי לחבר אותנו ביחד".