זה היה אירוע מתגלגל שנמשך זמן רב. ב-1/11 פרצו לוחמי גולני דרך בצפון הרצועה אל אזור חוף הים של עזה. כשהיו בדרך, הגיחו עשרות מחבלים מפירי מנהרות, הסתערו עליהם וירו על הנמ"רים והטנקים טילי נ"ט - במקום התפתחו חילופי אש כבדים שנמשכו שעות. בסיוע של כטמ"מים, ארטילריה ומסוקי קרב הצליחו הכוחות בשטח להרוג למעלה מ-30 מחבלים שחלקם טיפסו על הכלים המשוריינים – ולהכריע את הקרב. קולות הקשר מהלחימה הגיעו לידי N12 ומתעדים את הרגעים הדרמטיים: "כל הברחנים שאתה רואה בתא שטח הזה אתה רשאי, כל מי שמחוץ לכלי הוא אויב".
"מזהים מחבלים, סוגרים עליהם מעגל ומשמידים"
"האירוע מתחיל כשרכב של הגדוד נתקע וחוטף RPG", משחזר סגן ישי, קצין הסיוע של גולני, "ואז רואים דרך מצלמות הכטמ"מים והרוכ"ש (כטמ"ם מצלם) עשרות מחבלים שיוצאים מפירי מנהרות, מחזיקים הרבה מאוד נשק וטילי נ"ט ומתחילים לעלות על הכלים של כוחותינו. במצבים כאלו, כל החיילים נכנסים לתוך הרק"מים (רכב קרבי משוריין), והדבר מאפשר להבין בצורה פשוטה שכל מי שבחוץ הוא מחבל. מדובר באירוע ארוך שבו אנחנו מזהים מחבלים מגיעים, סוגרים עליהם מעגל ומשמידים - עד שאין יותר מחבלים. התקיפה הראשונה הייתה תוך כמה דקות על ידי ירי מרגמות של הגדוד ודקות לאחר מכן גם הכטמ"מים ומסוקי הקרב תקפו".
עוד קודם לכן, הגיעה ידיעה מקצין המודיעין של הגדוד כי המחבלים עלולים לנצל את ההזדמנות, בשל מבנה השטח שבו נמצא הגדוד – ושהוא נמצא בסכנה. הכוחות נערכו להיתקלות. תוך דקות מרגע הקריאה, הגיעו לשטח האווירי הכטמ"מים ומסוקי הקרב כדי לתקוף את המחבלים.
רס"ן ג', מפעיל הכטמ"ם שתקף מספר: "עלינו לקשר, ושמענו מהצד את מה שקורה בגדוד. ידענו שהוא נלחם ברגעים אלו, אז הקשבנו בלי להפריע יותר מדי וניסינו לבנות את תמונת הקרב".
"שני מסוקי קרב הובילו את המבנה האווירי"
במקביל לכטמ"ם ולמסוקי הקרב, תקפו כוחות רבים נוספים - סוללת תותחנים וירי מרגמות של גולני, שהייתה מעט מאחור לכוחות. קצין הסיוע של גדוד 13, היה זה שתיאם את התקיפות: "היה מטורף, קודם כל כי מעולם לא ירינו כל כך קרוב לכוחותינו, מעולם לא זיהיתי כמות כזאת של מחבלים. נתנו לכל אחד תמונת מצב ושלחנו אותו למשימות שלנו", מסביר סגן ישי.
"במקביל אלינו", ממשיך סגן ישי לתאר, "היו באוויר שני מסוקי קרב שהובילו את המבנה האווירי והתחלקנו בינינו בגזרות. הם חיפשו מחבלים באזור אחד, ואנחנו באזור אחר, ואם אחד מאיתנו תוקף, הוא מודיע בקשר לפני שהוא מבצע, כדי שהכול יהיה מתואם. תקפנו שם 4 פעמים ומסוק הקרב הטיל בין היתר חימוש במשקל טון על מבנה שהיה מחבל בתוכו".
"המחבלים נמצאים במרחק אפס מהכלים", הוא אומר על הקרב, "במצב כזה אין מה לעשות, אני לא יכול לתקוף מחבל שנמצא על הטנק, לכן הלוחמים שהיו בתוך הנמרים והטנקים הזיזו את הכלים, הצליחו לנער את המחבלים מגגותיהם ולאחר מכן דרסו את המחבלים שניסו לטפס עליהם", הוא מספר.
"אנחנו 50 ק"מ מהרצועה אבל נמצאים איתם בלב ובנפש"
התקיפות שביצעו כוחותינו היו קרובות מאוד לכוחות בשטח, דבר שלא קורה בשגרה. "בעולם הנהלים אנחנו תמיד נמנעים מלבצע תקיפות בקרבה כזו לכוחותינו", אומר רס"ן ג', מפעיל הכטמ"ם, "אבל כשיש קרב ועכשיו יורים עליהם, אין ברירה. האירוע שהכי מטריד אותנו זה ירי דו-צדדי על כוחותינו, ולכן לפני כל תקיפה שואלים את עצמנו שלוש פעמים האם מה שאנחנו רואים זה כוחותינו או מחבלים. באחת התקיפות ירינו על שטח מיוער שנמצא 50 מטר מהם, כי היו שם מחבלים שניסו לירות על הכוחות שלנו, הרגנו באזור ה-30 מחבלים ונמנעה הפשיטה".
הקשר בין הכוחות בשטח לכוחות התקיפה האוויריים הוא שמאפשר סגירות מעגלים ותקיפות אויב, והוא מתבצע על ידי היחידה לשיתוף פעולה. "אנחנו נמצאים בתוך קרון הפעלה במרחק 50 ק"מ מהרצועה, אבל אנחנו איתם בלב ובנפש ואנחנו איתם כחלק משדה הקרב", מסכם רס"ן ג'.