סיכום היום ה-31 למלחמה: צה"ל ממשיך הלילה (שני) בלחימה ברצועת עזה ונמצא מאות מטרים מבית החולים שיפאא', שנחשב ללב הפועם של עזה. הפלסטינים מדווחים על פצצות תאורה ועל פעילות אינטנסיבית באזור. במהלך היום נמשכו התקיפות העוצמתיות, מאות מטרות הותקפו ומחבלי חמאס חוסלו.
חוסל מפקד גדוד דיר אל-בלח
מטוס קרב של חיל האוויר, בהכוונה מודיעינית של שב"כ ואמ"ן, חיסל את ואיל עספה, מפקד גדוד דיר אל-בלח של ארגון הטרור חמאס בחטיבת מחנות המרכז. "עספה, יחד עם מפקדים נוספים במחנות המרכז לקח חלק בשילוח מחבלי כוח נוח'בה של חמאס לשטח ישראל במתקפה הרצחנית ב-7 באוקטובר ותכנן פיגועים נוספים לאחר המתקפה", נמסר מדובר צה"ל.
עספה היה כלוא בין השנים 1992-1998 על רקע מעורבותו בפיגועים לעבר יישובים ישראליים, והיה מעורב לאורך השנים בקידום פיגועים רבים - לעבר אזרחים ישראלים וכוחות צה"ל.
הושמדו מתחמים צבאיים של חמאס
במהלך הלחימה הקרקעית ברצועת עזה, כוחות צה"ל איתרו וחשפו עדויות לשימוש של חמאס במתחמים אזרחיים לצורכי טרור. עשרות רקטות מוכנות לשיגור אותרו במתחם שמשמש לפעילות של תנועת נוער בצפון הרצועה, בנוסף נמצאו והושמדו בורות שיגור לרקטות במתחם של מסגד.
כוחות צה"ל השתלטו על מוצב חמאס
כוחות קרקעיים של צה"ל השתלטו אמש על מוצב חמאס בעזה - שבו היו עמדות תצפית, מתחמי אימונים לפעילי הטרור ומנהרות טרור, וכן חוסלו מחבלים.
חיל האוויר תקף כ-450 מטרות של חמאס, בהן מתחמים צבאיים, עמדות תצפית, עמדות נ"ט ועוד. בנוסף, כוחות זרוע הים תקפו מפקדות, עמדות שיגור טילי נ"ט ועמדות תצפית נוספות של ארגון הטרור.
צה"ל חיסל מפקדים נוספים של חמאס, בהם - ג׳מאל מוסא, האחראי על הביטחון המיוחד בארגון הטרור. בשנת 1993 ביצע ג'מאל מוסא פיגוע ירי לעבר כוחות צה"ל שהיו בסיור בשטח רצועת עזה. מלבדו, חוסלו מפקדים בדרג השטח בגדודים שבהם נלחמים הכוחות.
צה"ל ממשיך לדחוק בתושבים להתפנות דרומה
דובר צה"ל בערבית, סא"ל אביחי אדרעי, הפציר שוב בתושבי צפון הרצועה להתפנות דרומה. צה"ל הגדיר מסדרונות הומניטריים, שני כבישי אורך של הרצועה - ציר סלאח א-דין מצד אחד ודרך הים - מהצד השני, כבטוחים לתנועת התושבים דרומה.
התושבים נדרשים לחצות את קו ואדי עזה או נחל הבשור, ואלו שנמלטו - מתרכזים בח'אן יונס ולאורך המרחב של דרום הרצועה, במקומות מחסה של סוכנות הסעד של האו"ם, אונר"א, בבתי ספר או באוהלים. בינתיים, חמאס ממשיך להערים קשיים על כ-300 אלף התושבים שנותרו בצפון הרצועה.