סיפור חלם: אחרי הטבח בעוטף ודרישת התושבים להתחמש, עשרות נשקים חולקו לכיתות הכוננות באזור - אלא שהיום (חמישי) המשטרה הנחתה אותם להפקיד את הנשקים בחזרה. בעקבות פניית N12, מפקד מג"ב הנחה להפסיק את איסוף הנשקים עד לאספקתם של נשקים חלופיים.
בימים האחרונים אזרחים וכיתות כוננות ביישובי העוטף הצטיידו בנשקים ארוכים במטרה לחזק את הביטחון ותחושת הביטחון בצל המצב הביטחוני ומתקפת הפתע של חמאס, אך המשטרה הורתה להם להחזיר את עשרות הנשקים הללו, שכבר חולקו ונמצאים אצל חברי כיתות הכוננות.
"אנחנו בהלם, לא מאמינים ששוב מפקירים אותנו", מסרו חברי כיתות כוננות בעוטף. "לא היו לנו נשקים ונלחמנו בידיים מול המחבלים. נלחמנו עם בקבוקי תבערה מאולתרים ועכשיו אתם לוקחים את כלי הנשק שנתתם לנו? אנחנו לא מוכנים להחזיר את הנשק, שימצאו פתרון. לא מוכנים להישאר שוב לא מוגנים".
בהמשך לפניית N12, מפקד מג"ב התערב והנחה לעצור את איסוף הנשקים עד שצה"ל יספקו להם נשקים חלופיים. מהמשטרה נמסר בתגובה: "מדובר ביישובים תחת אחריות צה"ל שמג"ב ביוזמתו מסר להם נשקים עם פרוץ הלחימה. בהנחיית מפקד מג"ב, רק לאחר שכיתות הכוננות יקבלו נשקים על ידי צה"ל, יוחזרו הנשקים המשטרתיים".
12 אלף כלי נשק ארוכים הוקצבו לכיתות כוננות ביישובים שונים ברחבי הארץ, אך עד כה חולקו 800 כלי נשק בלבד לאזרחים שחוילו לכיתות הכוננות באמצעות פיקוד העורף. כשהרשויות המקומיות מעבירות לפיקוד העורף את שמות המתנדבים לכיתות הכוננות, הרשימה מגיעה לידי המשטרה שמאשרת כי אכן ניתן להסמיך אותם אנשים לשאת נשק, אולם אישורים רבים מתעכבים בגלל בירוקרטיה סבוכה שמקשה על התהליך.
מהמשטרה נמסר מוקדם יותר היום כי הקמת כיתות הכוננות במרחב העירוני היא "הליך קפדני הכולל מיון, גיוס וביצוע הכשרות בסיומן מונפק הנשק". לדבריה, היא לא מאשרת את המתנדבים הכוננים לפי רשימות כלליות ומקיימת הליך מקצועי ופרטני עבור כל מועמד.