הלחימה ברצועת עזה נמשכת - כשבמקביל צה"ל מתמודד עם החזית הצפונית. הבוקר (שני) מטח של טילים נורה לעבר יישובים בגליל, עדות להעצמת התקיפות הישראליות בלבנון. צה"ל פועל בשתי חזיתות במקביל, כך זה נראה.
תמונת המצב בצפון:
מצד אחד ישראל טוענת כי לבנון היא זירה משנית, כשעיקר המשימות של צה"ל מתרכזות ברצועת עזה. מן העבר השני, גם הרמטכ"ל וגם שר הביטחון עלו לצפון ביממה האחרונה ושלחו משם מסר למזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה.
צה"ל העצים את רף התקיפות ופועל כדי להרחיק את פעילי חיזבאללה אל מעבר לחמישה קילומטרים מהגבול. בנוסף, הצבא תוקף מפקדות ועמדות שיגור שחיזבאללה בנה במשך שנים. גם סוללות נ"מ שחלקן נמצאות עמוק יותר במדינה מושמדות.
אל מול הפעילות הישראלית חיזבאללה מגיב, מה שמסביר את הירי לגליל הבוקר. עוד לא מדובר בחציית הקווים ובישראל נערכים לאפשרות של הסלמה חריפה יותר.
ישראל מנסה לעשות מאמץ כדי להסדיר את המצב בגבול ולאפשר את חזרת התושבים. יחד עם המאמץ הצבאי מתנהל גם שיח מדיני כדי לאכוף את החלטה 1701 של האו"ם ולהרחיק את אנשי חיזבאללה אל מצפון לנהר הליטני.
הצפון בפועל מתחמם וצה"ל אישר תוכניות לשנה הקרובה ותוכנית "הגנת הגבולות" שונתה. מדובר על שינוי שנעשה בכמות האמצעים, בשינוי המכשול ובהיבטים של יכולות אחרות. הדבר מקרין גם על כמות הכוחות בגבול. והחזית הזו תעסיק את הצבא גם בהמשך.
השתלטות על מעוזי חמאס: הקרבות בעזה
במקביל ללחימה בעזה הצבא עובד על בניית תשתית ההגנה החדשה של העוטף, עם פרימטר באורך של לפחות קילומטר מהגבול - לכל אורכה של רצועת עזה.
בח'אן יונס הצבא מתקדם בקצב מהיר יותר ממה שתוכנן ויש לחץ להביא הישגים אסטרטגיים – החזרה של חטופים נוספים או חיסול צמרת הנהגת חמאס. העמקת הפגיעה בארגון תשפיע גם על החזית הצפונית ותעביר מסר לנסראללה שלא כדאי לו לפתוח במלחמה עם ישראל.
בין מפקדי האוגדות בשטח יש כמעט תחרות סמויה על הבאת הישגים. כדי שלא יווצר מצב שבו מתקבלות החלטות כדי לעמוד בלוחות זמנים או כחלק מהמתחרות בין המפקדים - הרמטכ"ל מאשר באופן אישי את התוכניות המבצעיות בח'אן יונס. מדובר באחד המקומות הכי רגישים ברצועה, גם מבחינת האמריקנים, ויש שם אוכלוסייה רבה שלא התפנתה.
הפעולה בח'אן יונס גרמה לצבא לשנות את עמדתו - ולהמליץ על הכנסת סיוע הומניטרי לדרום הרצועה, כדי לקבל אשראי נוסף מהאמריקנים. ביחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים טוענים שיש בקרה על הסיוע שנכנס, וכי הוא מגיע לדרום הרצועה.
אם מעוזי הטרור של החמאס אכן ייכבשו בתוך כחודש וחצי, יחלו חודשים ארוכים של פעולות טיהור והשלמה של חיסול כיסי ההתנגדות והרס התשתיות ברצועה, בראשן המנהרות. בשלב הבא הרבה מהמילואימניקים ישוחררו ויעברו רענונים. לפי הערכות הלחימה תיקח כשנה.