המועצה הלאומית לפוסט טראומה שלחה לפני יומיים (ראשון) מכתב למנכ"ל משרד הבריאות ובו היא מתריעה מפני הצפייה בסרט ההסברה של דובר צה"ל. לדבריהם, צפייה בסרט עלולה לפגוע בכל אדם שצופה בו ובמידה והסרט יתפרסם לציבור הרחב הוא יזיק לזכר הנפגעים ולאנשים רבים בחברה הישראלית.
"הצפייה בסרט ההסברה המתעד את הזוועות שלא יאומנו שקרו בעוטף ישראל בתאריך ה-7 באוקטובר חייבת לשמש רק לייעודה, ובאופן מצומצם ביותר", נכתב ובמועצה מדגישים כי חשוב שהסרט "לא ידלוף לצפייה רחבה". הסרט שנערך ע"י יחידת דובר צה"ל וכולל 47 דקות קשות במיוחד, הוצג לפני כשבועיים לכתבים זרים, שיצאו מזועזעים מההקרנה ובשבוע שעבר ל-56 חברי הכנסת שלא הצליחו להסתיר את הדמעות.
"באותה שבת לא הבנתי למה הם (המחבלים) לא נלחמים", אמר חה"כ כהן. "הם כל הזמן בורחים לחצרות, לבתים, הורגים עוד זקנים, עוד ילדים. בורחים ולא נלחמים. עכשיו הבנתי למה - כי הם לא רוצים להילחם, הם רוצים להשמיד. לשרוף אתכם ואת הילדים שלכם. כל מי שמחפש כרגע אשמים - אתם אשמים. מי שמחפש אשם - הוא האשם העיקרי".
חלק מחברי הכנסת בחרו שלא לצפות בסרטונים, בטענה שזהו רצונו של החמאס - העיסוק ב"לחיות מחדש את הזוועות", אך הם הצהירו ש"פניהם קדימה". רגעים לפני ההקרנה, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה פנה אל חברי הכנסת שכן הגיעו לאודיטוריום, ושיתף אותם מדוע החליט להקרין את הסרט: "את הסרט שערך דו"צ ונראה כעת, אני רואה בפעם הראשונה יחד אתכם חברות וחברי הכנסת. את ההחלטה להקרין אותו קיבלתי לא בלי לבטים".
שני שיקולים עיקריים הכריעו את הכף לטובת ההקרנה לדבריו. האחד – "שנדע מול מי ומול מה אנחנו מתמודדים. שנראה את הרוע במו עינינו ונשמע אותו במו אוזנינו ונדע כולנו עד כמה דרכנו במלחמה ברשע הזה היא מוצדקת. שנית – שנדייק בעובדות ובאמת".