לוחמי צה"ל מתאמנים בשבועיים האחרונים לקראת כניסה קרקעית לרצועת עזה, וגורמים בשטח על מוכנות גבוהה ומוטיבציה בשמיים. אבל בצבא מזהירים מפני ההתמהמהות, חוששים שכבר לא יהיה תמרון ומאיצים בדרג המדיני - יש מציאות שצריך לטפל בה - אם רוצים להביא את ההישג חייבים תמרון.
אנחנו במלחמת אין ברירה על הקיום שלנו בארץ, שבמובנים רבים קרובה יותר ל-1947 מאשר ל-1973, אומרים בצבא. לדברי אותם גורמים, כל יום שצה"ל לא מתחיל בכניסה הקרקעית מאפשר לחמאס להכין את המפקדות ואת הכוחות לקראת ההמשך והידוק התוכניות המבצעיות.
מבחינה מבצעית, צה"ל כבר מוכן ומתורגל לתמרון קרקעי, ולוחצים להתחיל אותו. אומנם בצבא מבינים את מורכבות ההחלטה, במיוחד בהקשר של שחרור החטופים והשבויים, אבל חוששים מגרירת רגליים של הדרג המדיני ומאיצים בו להורות על הכניסה לעזה. מתקיים דיון משמעותי ואחראי בנושא בין הדרג הצבאי למדיני. בצבא טוענים שאם תהיה הזדמנות לשחרר חטופים בתמרון - צה"ל מוכן גם לזה.
בצה"ל משוכנעים שאנחנו חזקים גם מחמאס וגם מחיזבאללה, ויכולים להביא את ההישג גם למערכה רב-זירתית. לא משחצנות או מזלזול באויב, אומרים שם, "היו לזה מחירים אבל כשיגידו לצבא להגיע ליעד - הוא יגיע.
מלשכת ראש הממשלה, לשכת שר הביטחון ודובר צה״ל נמסר כי השלושה עובדים "בשיתוף פעולה הדוק ומלא, סביב השעון, כדי להוביל את מדינת ישראל לניצחון מוחלט על חמאס". עוד נמסר כי בין ראש הממשלה נתניהו לבין שר הביטחון והרמטכ"ל יש אמון מלא והדדי ואחדות מטרה ברורה.
בצבא מוכנים לדחות את שחרור מחזור הגיוס של נובמבר 2020 כדי לאפשר רוח נשימה לצבא בהכשרות של חיילים חדשים, שאותם יחתימו אותם תחת תקנות חירום.
גם מבחינת הציוד הצבא מוכן ליותר מזירה אחת. כבר סופקו 10,000 אפודים קרמיים, אותם הלוחמים יקבלו לפי מדרוג, ומשלימים לחיילים נוספים בשתי הגזרות. אחרי ימים ארוכים שבהם גויסו תרומות מהציבור לצורך זה, בצה"ל מאוד נזהרים מהציוד שמקורו בתרומות מתוך בטיחות. לדברי הצבא, מתוך אלפי האפודים שנתרמו רק כ-500 עברו תו תקן.
גם בתוך הצבא עוד לא ברור כמה קשה תהיה הלחימה ומה המחיר שתגבה מעם ישראל, אבל יש קונצנזוס לגבי היעד - שתושבי העוטף יוכלו לחזור ליישב את בתיהם, וזה יקרה רק עם ניצחון חד וברור, ייקח כמה זמן שזה ייקח, זה או אנחנו או הם. בצה"ל מבינים שייקח שנים לשקם תחושת אמון הציבור בהם, אבל מדגישים שאסור שטראומה תנהל את הצבא.
אירועי ה-7 באוקטובר שינו את אופיין של הפצצות צה"ל מהאוויר - כמובן שברצועת עזה, אך גם ביהודה ושומרון, ולראיה תקיפת מטוס הקרב בג'נין בשבוע שעבר. התחזקה ההבנה שהאויב פועל מתוך אוכלוסייה אזרחית ומסתתר בה.
עם זאת, בצה"ל משוכנעים שמדובר במלחמה צודקת ובטוחים שהם פועלים כראוי. יש פקודות מסודרות בסמכות בדיוק מי לאשר מה, עד לרמת הרמטכ"ל אם צריך, בהתאם לערכיות המטרה. אנחנו יותר אגרסיביים אבל לא משתוללים, מזהירים ותוקפים, אומרים בצבא, ומדגישים שהסבירות שתוקפים במקומות שנמצאים בהם שבויים וחטופים חטופים נמוכה מאוד, וזאת בשל מודיעין מדויק.