ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ מוסרים הערב (רביעי) הצהרה משותפת. בתחילת דבריו הדגיש נתניהו: "פועלים ללא הרף כדי להחזיר את כולם - כולל אורון והדר. הגדרנו את מטרות המלחמה בצורה מפורשת - לחסל את חמאס, לשחרר את חטופינו וביום שאחרי -שחמאס לא יהווה איום על ישראל".
ראש הממשלה נתניהו: "השבתם של החטופים היא משימה קדושה"
עוד הוסיף ראש הממשלה: "מה שסלל את הדרך למתווה הנוכחי הוא שילוב של שני מאמצים - לחץ צבאי מאסיבי ובלתי פוסק. אני רוצה לשבח את צה"ל ושב"כ על הפעולה העצומה. במקביל, ניהלנו משא ומתן קשוח, נלחמנו לשפר את המתווה. שוחחתי עם הנשיא ביידן והודיתי לו על שפעל לשיפור המתווה".
"אני מאמין שהשילוב של הלחץ הצבאי והמו"מ יאפשר את השבתם של המשוחררים הבאים", אמר נתניהו. "המתווה לא כולל שחרור רוצחים וכן כולל ביקור של הצלב האדום. בצלב האדום אמרו שהם לא שמעו על כך, אז הנה הסעיף המפורש: 'יתאפשר לצלב האדום לבקר את יתר החטופים ולספק להם תרופות נחוצות'".
רה"מ נתניהו ציין כי "בעת הזו אנחנו יכולים להשיג את שחרורם של תינוקות וילדים, אימהות ונשים שחרב מונחת על צווארם. זו מצוות פדיון שבויים שיש לנו חובה לממשה. השבתם של החטופים היא משימה קדושה. צה"ל ייערך להמשך המלחמה".
כאשר נשאל אם הוא מבטיח להמשיך בלחימה בתום העסקה, השיב רה"מ: "אנחנו מחויבים להמשך הלחימה. הסכנה הגדולה ביותר לקיום שלנו היא שלאיראן יהיה נשק גרעיני. עשיתי ביחס לזה הרבה דברים וחלקם קשורים לעסקת שליט - יבוא יום ואני אדבר על זה". עוד סיפר נתניהו: "הנחיתי את המוסד לפעול נגד ראשי החמאס באשר הם".
"לא היה הסכם אמיתי עד שהתחלנו בתמרון הקרקעי", אמר רה"מ. על פגישתו עם משפחות החטופים הוא אמר: "זה היה מטלטל".
שר הביטחון גלנט: "דרשתי שיוכנס סעיף שעוסק ביום שאחרי העסקה"
השר גלנט פתח את נאומו: "הם חשבו שכך הם יפרקו את מדינת ישראל באמצעות הרצח הברוטלי והמעשים המזעזעים שביצעו. חמאס חרץ את גורלה של עזה, חרץ את גורלו של חמאס. כל תמונת סיום של המערכה הזו חייבת לכלול בתוכה שני היבטים ברורים - פירוק חמאס והשבתם של החטופים. אני וכל מערכת הביטחון מחויבים לכך".
"כמעט חודש ימים פועלים כוחות צה"ל ברצועת עזה - הפעולה נעשית בשיתוף פעולה, הכול מלווה במודיעין מדויק, התוצאה היא נחרצת", אמר שר הביטחון. "אנחנו מציגים שתי מטרות חשובות זו לצד זו: פירוק ארגון הטרור חמאס כמסגרת צבאית לוחמת, וכאשר לוחמי צה"ל מתמרנים בשטח, הם מקרבים את התנאים שמאפשרים מתווה של הסכמה לשחרור חטופים בינינו לבין חמאס. הסיבה פשוטה - חמאס מבין רק כוח. אנחנו מדברים על חיות אדם, אבל כוח הם מבינים ואני מקווה שנביא לשחרור חטופים".
גלנט התייחס לחששות של חלק מהציבור, שהתנגד לעסקה. "אני וצבא ההגנה לישראל מחויבים להשלים את המלחמה עד להשגת מטרותיה, בהן חיסול חמאס. התעקשתי ודרשתי שיוכנס סעיף מיוחד שעוסק במה שיקרה ביום שאחרי. נעמיק את הפעולה הצבאית לשחרור עוד חטופים".
עוד אמר גלנט כי "הנייה ומשעל חיים על זמן שאול". עוד הוא הוסיף: "השיקול לאן הולך כל מחבל משוחרר נתונה בידי מערכת הביטחון".
השר גנץ: "ההחלטה להשיב את החטופים - מפגן עוצמה של החברה הישראלית"
גנץ אמר בהצהרתו כי "ההחלטה להשבת החטופים והדאגה להם היא מפגן עוצמה של החברה הישראלית. כולנו רוצים בהשבת החטופים וכולנו נחושים להשלים את המשימה של הסרת איום חמאס ושינוי המציאות". השר פנה אל הנהגת חמאס: "אנחנו עם בעל אורך נשימה וסבלנות, כמו שאמר פולי מרדכי. אנחנו לא מסתכלים על המציאות רק בימים, אנחנו מסתכלים על נצח ישראל. אני נחוש להמשיך במלחמה".
עוד הבהיר גנץ: "המתווה שאושר אתמול לא מחלק אותנו לימין או לשמאל, לדתיים או לחילונים. המתווה הוא כורח המציאות שנכפתה על כולנו. אין פה בחירה פשוטה בין טוב ורע. גם מי שחושב שטעינו הוא חלק מהעם הזה - וכולנו נדאג להישאר מלוכדים ולנצח".
"אנחנו לפני ימי הפוגה בדרום וצופים גם אל הגזרות הנוספות. אנחנו נערכים להמשך המלחמה, בהקשר הזה חיזבאללה צריך לדעת - מה שקורה כעת בעזה יכול לקרות גם בדרום לבנון. מה שקרה בעזה יכול לקרות לביירות. אנחנו ערים לניסיונות של איראן לאתגר אותנו. נדע לפעול מול השולחים ומול השלוחים".