בדרך לרגיעה ביטחונית? העיתון הלבנוני אל-אח'באר דיווח הבוקר (שישי) על הבנות שהושגו לכאורה בין ישראל לחמאס, בתיווך מצרי - בתמורה להפסקת ההתפרעויות על הגדר בגבול הרצועה.
על פי הדיווח, חמאס דרש הכפלה של מספר הפועלים העזתיים שעובדים בישראל. לפי אחד המקורות, ישראל צפויה להגדיל בקרוב את המספר מ־17 אלף וחצי פועלים ל־20 אלף. צוין כי מספרם צפוי לגדול ל-30 אלף במהלך השנה הבאה, בכפוף לרגיעה מתמשכת בעזה.
בנוסף, גורם בעזה ששוחח עם סוכנות הידיעות AP טען כי הושגו הבנות נוספות: הרחבת מרחב הדייג, הגדלת מספר הסחורות המותרות בייצוא מעזה והרחבת הציוד שמותר לייבא מהרצועה.
לפי הדיווח, השליח הקטארי מוחמד אל-עמאדי אמר כי "דוחא בלמה הסלמה בעזה והשיגה הבנות לפתיחת מעבר ארז לפועלים". עוד ציין כי "המצב ההומניטרי בעזה חמור וסכסוך נוסף רק יחמיר אותו".
ישראל החליטה לפתוח אתמול מחדש את מעבר ארז לכניסתם של 18 וחצי אלף פועלים עזתיים, לאחר שהיה סגור בשבועיים האחרונים. לאחר הסגר בראש השנה - מערכת הביטחון החליטה שלא לפתוח אותו, כל עוד נמשכות ההתפרעויות על הגדר. "המשך המדיניות האזרחית תתאפשר בהתאם להערכת המצב וליציבות הביטחונית", נמסר. היום המעבר נסגר שוב בעקבות חג הסוכות.
בעקבות פתיחת מעבר ארז לפועלים, "הנוער המהפכני" בעזה שהובילו את ההתפרעויות על הגדר ומזוהים עם חמאס, הודיעו אתמול על ביטול האירועים ועל הפסקת הפרחת בלוני התבערה עד להודעה חדשה. הם הדגישו כי "מי שיילך לגבול - יישא באחריות".
במערכת הביטחון מאמינים כי ההחלטה לפתוח את מעבר ארז מחדש לכניסתם של אלפי הפועלים שעובדים בישראל - חשובה ליציבות הביטחונית ברצועת עזה ומאותתת על כיוון חיובי. זאת מתוך תפיסה שיש להבדיל בין גורמי טרור לאוכלוסייה אזרחית - שהעבודה בישראל מהווה עבורה עמוד תווך ועורק כלכלי.
"מצרים הייתה מעורבת באופן פעיל במשא ומתן בין ישראל לחמאס", אמר אתמול ל-N12 גורם שמקורב לארגון הטרור. "חמאס הודיע לה כי הוא יעצור בהדרגה את העימותים על הגדר וזה מה שגרם לישראל לפתוח את מעבר ארז - מדובר הצעדים הדדיים".