אזעקות הופעלו היום (חמישי) באזורים רבים ברחבי הארץ בעקבות שיגור של שני טילים מתימן. האזעקות נשמעו במרכז, בשפלה וגם באזור ירושלים - שני הטילים יורטו בהצלחה מחוץ לשטח המדינה. לא דווח על נפגעים, התקבלו כמה קריאות על שברי מיירטים.
מדובר צה"ל נמסר: "בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במספר מרחבים בשטח המדינה, יורטו שני טילים ששוגרו מתימן. שני הטילים יורטו בטרם חצו לשטח המדינה, ההתרעות הופעלו על פי מדיניות".

בתיעודים שונים מרחבי הארץ נראים רבים בזמן שהם תופסים מחסה, ושובלים שהשאירו אחריהם המיירטים שיצאו ליירט את הטילים.
ממד"א נמסר כי "בהמשך לאזעקות שנשמעו ברחבי הארץ בדקות האחרונות: נכון לרגעים אלו לא התקבלו קריאות על נפגעים למעט מקרים של חרדה ושל אנשים שנחבלו בדרך למרחב מוגן. עדכון בהמשך במידת הצורך".

לראשונה מאז חידוש ירי הטילים מתימן, טיסה שהייתה אמורה לנחות בנתב"ג קיבלה הנחיה לנחות בלרנקה שבקפריסין. הטיסה שהוסטה: BBG701 של חברת התעופה "בלו בירד" היוונית שנמצאת בבעלות ישראלית, המטוס צפוי להמריא ארצה בהמשך - כך על פי החברה.


זו הפעם השמינית שבה החות'ים מבצעים שיגור לעבר שטח הארץ מאז התחדשה הלחימה בעזה. האזעקות מופעלות באזורים נרחבים בעקבות כל שיגור, מכיוון שיוצאים כמה מיירטים לעבר כל טיל בליסטי שיוצא לעבר ישראל.

ביום שני האחרון נשמעו אזעקות במרכז, בשפלה ובאזור ירושלים בעקבות שיגור מתימן שיורט בשמי ירדן על ידי מערכת החץ.
תגובות