בישראל ממתינים לתשובת המתווכות אחרי שאתמול העבירו להן הצעה נגדית, כך פרסמנו הערב (ראשון) ב"מהדורה המרכזית". לאורך היום התקיימו שיחות בדרגים השונים בציר שבין ישראל, ארה"ב, קטאר ומצרים.
בכירים ישראלים אמרו לחדשות 12 כי "אנחנו מתייצבים מבחינתנו על מתווה וויטקוף. אם חמאס יסכים, נהיה נכונים להיכנס לדיונים על שלב ב' של העסקה".

כרגע חמאס מציע שחרור של חמישה חטופים תמורת 50 ימי הפסקת אש. מנגד, ישראל דורשת את שחרורם של 11 חטופים חיים ומחצית מהחטופים החללים תמורת 40 ימי הפסקת אש.
בישראל גם העבירו למתווכות כמה דרישות נוספות:
- אספקת המזון תגיע רק לידי האוכלוסייה.
- מצב החטופים חייב להישמר.
- הקפדה על תזונתם ועל בריאותם של החטופים.

ההערכות בישראל הן שהסגר הלוגיסטי וההומניטרי שהוטל על הרצועה, בתוספת הלחץ הצבאי, משפיעים ויש תזוזות בעמדת חמאס, אבל במקביל מאיימים: אם חמאס לא יגיב בזמן הקרוב להצעה החדשה ויהיה נכון להתקדם - הלחץ יילך ויתעצם.
ההיערכות בצה"ל לפיצוץ המו"מ
צה"ל נערך לשורת מהלכים משמעותיים בזמן הקרוב מאוד, במידה שחמאס לא יקבל את ההצעה הישראלית לעסקה, כולל תפיסת שטחים עוד יותר משמעותית ממה שראינו עד כה, ועוד מדרג פעולות, שנועדו להתניע את המשא ומתן.

ישראל מעדיפה שלא להתחיל במערכה כוללת להכרעת חמאס, ורוצה למצות את פעולותיה כדי שיובילו להסכם. ההליך הזה יכול לקחת כמה שבועות בודדים. במידה שהמגעים יקרסו, מערכת הביטחון ערוכה להכרעת ארגון הטרור הרצחני.
אמש דווח כי חמאס הסכים להצעה להפסקת אש בתקופת החגים ולשחרור חמישה חטופים. אחרי ישיבת הקבינט, ל-N12 נודע מה נאמר בחדר הסגור, שם קיבלו השרים סקירה על התקדמות המשא ומתן - וכן על התוכניות המבצעיות להמשך הלחימה בעזה.
בנקודת הזמן הקריטית הזו, תפקיד המתווכות הוא למצוא את הנוסחה שתאפשר לקרב בין הצדדים ולהגיע להבנות. לצוות המו"מ הישראלי ברור שהצטרפות החגים למשוואה פותחת צוהר להתקדמות. עם זאת, ברור שהתקדמות הלחימה נמשכת על תפר דק במיוחד: מצד אחד הולכת ומתעצמת, ומצד שני עלולה להציב את ישראל בנקודה שבה יהיה כבר קשה לשוב לדון בהסכמות.
תגובות