כוחות הביטחון מעמיקים את התמרון הקרקעי אליו חזרו חיילי צה"ל אתמול (רביעי). לאחר התקיפה האווירית והימית שפתחה את המערכה הקרויה "עוז וחרב", מזה יממה שכוחות רגליים ושריון נכנסו חזרה לתוך הרצועה במספר מוקדים. בנוסף, מדובר צה"ל נמסר על מספר מחוסלים בדרג בכיר בחמאס ובארגונים אחרים שפועלים במרחב רצועת עזה.

במהלך שעות הערב כוחות קרקעיים נכנסו למרחב שכונת שאבורה ברפיח, והשמידו מספר תשתיות טרור. לפני 24 שעות לערך כוחות צה"ל החלו בהשתלטות על ציר החוף שבמרחב בית לאהיא בצפון רצועת עזה, אחד המקומות האחרונים בהם פעל צה"ל לפני הסכם הפסקת האש שקרסה. במקביל, חיל האוויר תקף עשרות מטרות ברחבי הרצועה. מטרת הכוחות שנכנסו מדרום ומצפון.

המחבלים שחוסלו בימים האחרונים (צילום: דובר צה"ל)
המחבלים שחוסלו על ידי הכוחות ביממה האחרונה | צילום: דובר צה"ל

במהלך שעות הערב, צה"ל הודיע על תקיפת אתר צבאי ובו תשתית תת-קרקעית במרחב בקעת הלבנון, ואתר צבאי המכיל משגרי רקטות בדרום לבנון - שבו נצפתה פעילות של ארגון הטרור חיזבאללה.

המחבלים הבכירים שחוסלו מאז חזרת התמרון הקרקעי:

  • רשיד ג'חג'וח - ראש מנגון הביטחון הכללי של חמאס
  • אימן אצליח - ראש מרחב ח'אן יונס במנגון הביטחון הכללי של חמאס
  • איסמאעיל עבד-אלעאל - מחבל מרכזי במערך הברחות האמל"ח של הג'יהאד האיסלאמי

הרמטכ"ל: "הכרעת חמאס - גם באיו"ש"

רב-אלוף אייל זמיר קיים הערכת מצב באוגדת יהודה ושומרון עם בכירי פיקוד המרכז, שם דיבר על הפעולה אליה יצא צה"ל ברצועה: "בעזה יצאנו לפעולה מפתיעה ועוצמתית באש, כאשר השבת כל החטופים זה יעד עליון ואנחנו מחויבים אליו בכל פעולה. כשמדברים על הכרעת חמאס זה בכל מקום, גם פה באיו"ש. תמשיכו ברצף פעולות לסיכול הטרור לצד הגנה חזקה".