מערכת חץ יירטה הערב (שני) בהצלחה טיל בליסטי ששיגרו החות'ים מתימן. אזעקות נשמעו באזור המרכז, השפלה ובאזור ירושלים. הטיל יורט בהצלחה בשמי ירדן.

אזעקות במרכז ובירושלים בעקבות טיל מתימן (צילום: צופר)
אזעקות במרכז ובירושלים בעקבות טיל מתימן | צילום: צופר

התקבלו דיווחים על נפילות שברי טיל בכמה זירות באזור בית שמש. נגרם נזק קל בלבד בתחנת כיבוי בעיר, ולא נפגעו בני אדם. דובר מד"א זכי הלר עדכן כי לא התקבלו דיווחים על נפגעים ושצוותי מגן דוד אדום יצאו לסרוק גם באזור השרון בזירות שבהן דווח על שברי יירוט.

נפילה של רסיס בתחנת כבאות בבית שמש (צילום: לפי סעיף 27 א')
רסיס בתחנת הכבאות בבית שמש | צילום: לפי סעיף 27 א'

בעת האזעקות היו כ-8 טיסות באוויר מעל הים, שם המשיכו במעופן משום שנתב"ג נסגר לתנועת מטוסים עד לבדיקה יסודית של מסלולי הנחיתה.

מסלולי המטוסים השתנו בעקבות היירוטים
מסלולי טיסות שונו בעקבות הירי מתימן

למרות שהטיל מתימן יורט מחוץ לגבולות המדינה, בשל הגובה הרב שבו בוצע - היירוט נראה היטב בשלל אזורים בארץ. בתיעוד מאשדוד נראים חוגגים בחתונה, כשהיירוט נצפה מעל החופה: "הנה אתה רואה? טיל פוגש טיל".

דובר צה"ל: בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במספר מרחבים בשטח המדינה, יורט טיל אחד ששוגר מתימן. הטיל יורט בטרם חצה לשטח המדינה, ההתרעות הופעלו על פי מדיניות.

ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, צייץ בחשבון ה-X שלו: "כשהח'ותים, זרוע טרור של איראן, יורים על ישראל,
ישראל צריכה להגיב בטהרן. כך איראן תבין: לא יורים על מדינת היהודים".

מוקדם יותר היום חיל האוויר יירט בהצלחה שני שיגורים שחצו לשטח המדינה והפעילו התרעות צבע אדום בכמה אזורים - בניהם שדרות, ניר עם, זיקים ונתיב העשרה. הג'יהאד האסלאמי קיבל אחריות על שיגור הרקטות. המשגר שממנו נורו הרקטות לעוטף - ממוקם מטרים בודדים ממתחם פעיל של אונר"א בצפון הרצועה. במד"א מסרו כי לא התקבלו קריאות על נפגעים למעט מקרי חרדה.