שלושה ימים של מחאות נגד חמאס נקטעו בדממה כאשר בסוף השבוע האחרון לא נצפו מפגינים ברחובות עזה. מאחורי הקלעים מתגלים צעדים שיטתיים של דיכוי והפחדה מצד ארגון הטרור. גורמים ברצועה סיפרו ל-N12 על השיטה והסיבות. במקביל, ניכר המאמץ המכוון של חמאס להסיט את הזעם הציבורי לכיוון אחר - קריאה להפסקת אש.
מקורות פלסטיניים דיווחו כי הלילה (בין שבת לראשון) כי חמאס "חטף", עינה והוציא להורג את הצעיר העזתי עודאי א-רבעי מתל-הלוא, שהשתתף בהפגנות נגד ארגון הטרור בשבוע שעבר. בתגובה, משפחתו קראה לנקמה ואמרה: "ננקום בפושעים הרוצחים האלו, גם אם זה ייקח זמן"
פעיל עזתי חשף בשיחה עם N12: "חמאס החל לאיים על המשתתפים בהפגנות ברצועה וקיים שיחות שבהן הוא מאיים שמי שייצא להפגין ייפגע. הם (חמאס) הגיעו אליי דרך אנשים אחרים ואיימו גם עליי. אמרו שהם 'מחכים לי' וייפגעו בי. אני לא יוצא מהבית ומבין שאני חייב להיות זהיר כדי לא להיפגע. אני פוחד מפני הבריונים האלו".
הפעיל ששוחח איתנו לא לבד. על פי עדויות שמגיעות מעזה, הוא אחד מבין רבים שקיבל לטלפון שלו איומים במהלך סוף השבוע. נראה שגל המחאות הגדול ביותר מאז תחילת המלחמה, גרם לחמאס לנקוט באסטרטגיה כפולה בניסיון להנמיך את גובה הלהבות.
מצד אחד, ניסיונות למנוע את המחאות מלכתחילה באמצעות איומים נגד המשתתפים, ניטור פעילים ברשתות העזתיות והצבת מחסומים בדרכים למוקדי ההפגנות. מצד שני, חמאס פועל כדי לחדור לתוך ההפגנות עצמן באמצעות "שתילת" פעילים שמטרתם להסיט את הביקורת מחמאס לעבר ישראל ולהפוך את המחאה לקריאה להפסקת אש במקום לסיום שלטונו.
עמר עבד רבו, פעיל רשת עזתי שידוע כמתנגד לחמאס, שיתף ברשתות החברתיות כי קיבל לאחרונה שיחת טלפון "מגורם אנונימי", שדרש ממנו לא להשתתף בהפגנות ברצועה ולא לפרסם אותן ברשתות החברתיות. הגורם איים עליו כי אם יפר את הנחיה זו, הוא "ישא באחריות המלאה לכך".
בעקבות כך, הוא ביקש להבהיר כי מדובר ב"האשמות שווא". הוא אמר כי "אני לא קראתי לשום מחאות. יש מי שמבקש להאשים אותנו באינטרסים זרים, בעוד שהזכות להפגין היא חוקית לפי החוק הבין-לאומי".
פעיל עזתי נוסף שמוכר כמתנגד חמאס, מחמוד א-שאפעי, חשף בפוסט שפרסם ביום שישי: "לפני זמן קצר קיבלתי שיחה ממנגנוני הפנים (של חמאס) אבל לצערי הטלפון הנייד שלי לא לידי מכיוון שהוא היה בטעינה. התקשרו לטלפון הנייד של אשתי, בזמן שהייתי בבית. אשתי אמרה לי שזה מספר מוזר ונתנה לי את הנייד כדי לענות".
"אנחנו מנגנוני הביטחון ואתה נדרש להתייצב מחר", אמרו לו לפי מה שתיאר. אך הוא הבהיר כי אמר להם שאינו מתכוון להופיע. הם מצידם איימו: "אל תבוא, אנחנו יודעים איך להשיג אותך", וכך ניתקו את השיחה. לבסוף, האשים כי חמאס ומנגנוני הביטחון שלו נושאים "באחריות המלאה לכל מה שעלול לקרות לי חלילה".
בינתיים, נראה שחמאס מנסה לנצל את המצב על מנת להפעיל לחץ כדי להשיג עסקת חטופים - שתוביל להפסקת אש לפני פסח. המהלך הזה מהווה ניסיון להפקת תועלת מהמצב המתוח. הארגון שם לו למטרה - לסכל את המשך קיום ההפגנות ולדכא את ההתנגדות הציבורית מבית, לפני שהזעם הציבורי שמופנה נגדו יגבר.
תגובות